Laat niemand je power ontnemen

Laat niemand je power ontnemenLaat niemand je power ontnemen. Wat als we geleerd zou krijgen, dat je altijd er voor moet zorgen om in je eigen power, oftewel kracht, zou moeten blijven staan. Man man wat zou de mensheid dan compleet anders in de wereld staan.

Het is eigenlijk best vreemd te noemen, dat we dit niet meekrijgen en nog steeds worden geleerd onszelf weg te cijferen ten behoeve van anderen. Hiermee kweken we letterlijk leed en macht. Als jij de onderliggende boodschap meekrijgt, dat anderen belangrijker zijn dan jij, voel je je altijd machteloos.

Die machteloosheid gaat zich wreken. Die gaat zich uiten in een bepaald narcisme bij de een, bij de ander in manipulatie. Bij die in machtsspelletjes. Egotrippers, mensen die anderen willen onderdrukken, de baas willen zijn in grensoverschrijdend gedrag.

Dit willen we toch niet meer? Dit is toch niet meer iets van deze tijd? Nou, kijk eens ome je heen en wat zie je? Het lijkt wel of er steeds meer machthebbers en narcisten rondlopen. Laat je daar nu eens gelijk in hebben, geeft een spiritueel hulpverlener van Eddie.EU aan.

Momenteel zijn we weliswaar een andere weg aan het inslaan, alleen nog steeds niet de juiste. Kinderen mogen meer, grenzen is bij ouders niet aanwezig. Liefde nog geen idee en dan gaan we op een roze wolk zitten. Zetten een paar kids op de wereld, werkelijk geen idee wat het inhoudt.

De relatie strandt, nogal wiedes, de roze wolk blijft uit. We kunnen ineens niet meer wat we gewend zijn. De sleur breekt uit, we willen aandacht, omdat liefde niet op de juiste manier aanwezig is. Dan gaat een van de partners of allebei vreemd en gaan we elkaar het leven heel zuur maken, waarbij de kids heen en weer geslingerd worden in machteloosheid.

In eider geval zijn we wel ergens naar op weg. In processen gaat het altijd op eenzelfde manier. Van heel onderdanig, we zeggen maar niets voor de goede vrede, dus blijven we bij elkaar voor de kids. Naar op de barricade, we pikken het niet meer. We willen geliefd zijn en dat voelen tot in de toppen van onze tenen. Dat komt een ander ons geven.

Naar de tijd waarin we gaan zien dat we allen zo machteloos zijn, dat we eindelijk gaan beseffen, wacht even spiritualiteit is een ondergeschoven kindje gebleven. Nogal wiedes dat we geen idee hebben waar we met zijn allen mee bezig zijn.

Maar daar zijn we nog niet. En om die reden hebben alle spirituele hulpverleners van Eddie.EU het heel druk. Logisch, niet alleen de aarde staat in brand, de mens ook. Die heeft geen houvast meer. Steeds minder mensen die nog gelovig zijn. Afvalligen noemen we dat. Het geloof gaf een houvast.

Waar moet je nu je dan nog aan vasthouden? Aan een partner wellicht? Dat doen we dus gretig, maar dat werkt niet, dan zien we terug in het aantal misgelopen relaties en wachttijden bij hulpverleners.

Waar ligt dan wel het antwoord? In spiritualiteit, maar ja we zijn nog niet zover om dat te beseffen. Want wat zegt spiritualiteit? Houd van jezelf. Maar dat mag nog helemaal niet, dat is egoïstisch en narcistisch. Helemaal niet, komen we nog wel achter.

Het zegt ook, laat niemand je power ontnemen. Daar heeft nog praktisch niemand bij stilgestaan en wordt dus ook niet aan meegedaan. Waardoor iedereen nog vrolijk vastloopt en zich laat lijden door omstandigheden. Terwijl het de bedoeling is dat je de omstandigheden in je leven leidt. Maar ja, dan moet je wel weten dat je zelf verantwoordelijk bent voor de power within.