Hoe ga je om met iemand die je niet meer hoort of ziet

Hoe ga je om met iemand die je niet meer hoort of zietHoe ga je om met iemand die je niet meer hoort of ziet. Het overkomt ons allemaal in ons leven. Je hebt fijn contact met iemand, misschien zelfs in de vorm van een liefdesrelatie, zij het pril en dan ineens hoor je of zie je de persoon niet meer. Soms had je met iemand dagelijks contact.

Was het zelf zo dat de ander jou altijd opzocht. En dan ineens, van de ene op de andere dag hoor je niets meer. Het blijft een vreemd fenomeen, dat mensen op deze manier uit je leven kunnen verdwijnen.

Toch gebeurt het en vaker dan we denken. Het lijkt wel alsof ze niet begrijpen wat het met de ander doet. Dat die verbouwereerd en verbijsterd vol met ongeloof achterblijft. Zo was er ook een cliënt die van de ene op de andere dag een fijne vriendschap ik rook op zag gaan.

Ze had inmiddels al een paar keer contact gezocht, geen respons. Je zult je er vast en zeker wel in herkennen. Het gaat je bezig houden, je gaat het op jezelf betrekken. Soms zijn er woorden aan vooraf gegaan, maar dan nog.

Hoe ga je om met iemand die je niet meer hoort of ziet? Nou, er is geen omgang meer, dus er mee omgaan kan niet. Je zult met jezelf er over in het reine moeten komen, geeft een medium van Eddie.EU aan en dat is verschrikkelijk moeilijk.

Althans we vinden het heel erg moeilijk en dat komt, zegt het medium, omdat we het als een verlies ervaren. Vanuit spiritueel oogpunt gezien kijken we heel anders naar deze situaties. Natuurlijk zijn we ook mens en zullen we in eerste instantie ook heel erg verbaasd zijn, maar.

We gaan na één keer contact zoeken, verder niets meer doen. En met verder niets meer doen, bedoelen we ook echt niets meer doen. Ook geen aandacht in je systeem, aan schenken. Want dat maakt, dat je er van alles in je hoofd bijhaalt. Dat zorgt er voor dat je gaat invullen en aannemen. En er mee bezig blijft.

Dat zorgt er weer voor dat je jezelf te kort doet en vastloopt. En vanuit spiritueel oogpunt gezien, heb je als mens de taak jezelf met liefde te behandelen en te zorgen dat je vuur, je ziel niets te kort komt, zodat die de kans krijgt, volop te blijven branden.

Zie je hoe mooi spiritualiteit in de kern is? Dat deze manier van in het leven staan, zoveel pijn en leed voorkomt, maar ook enorm veel kopzorgen. Spiritualiteit zegt namelijk. Iemand komt bij je vanuit een eigen vrije wil.

Die mag er net zolang zijn als dat het er is. Verdwijnt de ander plots, dan is het de bedoeling. We weten namelijk als spirituele hulpverleners dat we geleid worden. Dat datgene wat er niet meer is, niet moet worden gezien als een verlies.

Kijk terug op de mooie momenten, de herinneringen worden zo mooi. Gun de ander alle liefde en wens de ander alle goeds. Het feit namelijk dat de ander zo is vertrokken, zegt namelijk iets heel essentieels over die ander.

Die zou niet bij je gebleven zijn, die heeft nog onvoldoende de liefde als kracht tot zich genomen. Die begrijpt nog niet goed wat het met een ander doet. Zou je hiermee in contact zijn gebleven, zegt het medium van Eddie.EU, dan zou je nooit een diepere verbinding hebben gekregen. Deze persoon is nog niet zo ver.

Door er anders in te gaan staan, kun je de pijn en het leed, als dit je overkomt, aan je voorbij laten gaan.