Tips om emoties die pijn doen los te laten

emotiesTips om emoties die pijn doen los te laten. Het liefst willen we dat we elke dag zorgeloos kunnen rondlopen. En ook het liefst vrolijk, alsof elke dag de zon schijnt. Maar ja, het leven steekt niet zo in elkaar. Dat steekt het wel, alleen de mens weet dat niet en om die reden, krijgt die veel voor zijn kiezen.

Wat in feite allemaal lessen op zijn pad zijn, om er wel voor te kunnen zorgen, elke dag zorgeloos en met een gevoel van de zon schijnt, rond te kunnen lopen. Daar leven we voor. Echt! En groeien we eigenlijk elke dag in kleine, vaak onbewuste stapjes, naartoe.

Vaak hebben we dat niet in de gaten, totdat ineens iets diep in ons, het aangeeft. Wacht even, denk je dan. Ik begrijp nu waarom ik zoveel pijn moest lijden. En die partner maar niet los kon laten. Ik heb mijzelf niet lief.

Dat zijn de momenten die goud waard zijn. Maar daaraan vooraf gaat vaak eerst een diep dal met emoties aan vooraf, die ons dagen, maanden en zelfs jaren kunnen kwellen. Het is niet nodig, maar ook dat weet de mens niet.

Een emotie, zegt een paragnost van Eddie.EU die is er, kun je niet tegenhouden. Maar je bepaalt wel zelf hoe lang of je die gaat of wilt vasthouden. Is het je al eens opgevallen, zegt de paragnost van Eddie.EU, dat het je nog nooit is gelukt, de emotie lachen, vrolijk zijn, een hele dag vast te houden?

Maar dat het je wel lukt, met boosheid, verdriet, om 2 nare vervelende emoties te noemen. Zou het dan zomaar niet eens kunnen zijn, dat de mens zelf een kwelgeest is. Die niet weet dat nare emoties net zo snel losgelaten kunnen worden als fijne emoties?

Dat is dus de eerste tip. Bewust zijn van loslaten van nare emoties. Dat kan net zo snel als van fijne emoties. Hoe je dat doet, is eigenlijk heel simpel. Er in je hoofd geen aandacht aan schenken. De mens is een meester in vasthouden van verdriet, pijn, boosheid.

Als je er bewust bij stil gaat staan, dan denk je toch? Wat doe ik nou eigenlijk? Ja, vasthouden van iets, wat je een naar gevoel geeft. Wat is dat vasthouden dan eigenlijk? Gedachten die zich blijven herhalen, herhalen en herhalen.

Verander deze nare gewoonte eens in, vasthouden vasthouden, vasthouden van fijne emoties. Moet je kijken wat er op een gegeven moment gebeurd. Je leert jezelf aan helemaal geen nare emoties meer vast te houden. Dit is de tweede tip die we je meegeven.

Moeilijk, moeilijk horen we dan vaak als spiritueel consulent. Dat snappen we, de keuze is aan jezelf. Lijden of je leven leiden? Niemand wil zijn leven “vergallen” met emoties die pijn doen. Daar wil ieder mens zo snel mogelijk vanaf.

Dat kan niet komen aanvliegen. Ergens in je leven bent je zo gaan denken en doen, overigens de meeste mensen doen dit. De mens kent de kracht van de liefde nog onvoldoende. Helaas, zeggen wijs dan van Eddie.EU.

Als we als mens de kracht van de liefde wel belangrijk zouden vinden, zouden we hiermee zoveel leed, teleurstelling, nare emoties, ziektes, echtscheidingen mee kunnen voorkomen. Het is echter nog niet zover, dat de mensheid dit inziet.

Om die reden schrijven wij van Eddie.EU blogs voor jullie, om jullie wel te laten zien wat echt belangrijk is in het leven.