De donkere periodes in ons leven hebben allen een doel

De donkere periodes in ons leven hebben allen een doelDe donkere periodes in ons leven hebben allen een doel. Als je wilt dat het leven elke dag fijn is, dan zul je vaak worden teleurgesteld. Het kan niet zo zijn dat er geen donkere periodes in ons leven zijn. De een diep, de ander wat minder. Allen hebben ze een doel.

Het is jammer dat we geen les krijgen op de lagere school in spiritualiteit, want als dat wel zo was, zouden we zoveel wijzer zijn op onze volwassen leeftijd. Dan wisten we dat donkere periodes heel belangrijk zijn.

Omdat we dat niet weten en er van uitgaan, wat een aanname is, dat het leven gewoon elke dag rozengeur en maneschijn is, zul je, zodra je iets negatiefs overkomt, snel wegzakken in een diep dal. Want ja, een periode die donker is, voelt nou eenmaal niet fijn aan.

Ben je er niet op voorbereid, komen ze snoeihard aan. Dan schiet je al snel in paniek en zie je niet meer dat zo’n periode ook over zal gaan. Waardoor je er in blijft hangen, waardoor het veel langer duurt dan nodig is.

Waarom zijn donkere periodes zo belangrijk in ons leven? We vragen het aan een spiritueel consulent van Eddie.EU. Als eerste, om te waarderen wat er is als er een periode van licht is. We leren namelijk ook net te waarderen wat we hebben.

Juist daarmee roep je dus ook donkere periodes op jezelf af. We denken dat we alles elf doen, dat is niet waar. We worden geleid, maar ja, dan zeggen ze al snel, je bent gek. Ik bepaal toch zelf wat ik doe.

Dat klopt ook, in feite bepalen we alles zelf en toch is er een hogere macht. Want vertel mij dan maar eens hoe het komt dat je op een gegeven moment toch weer het donker uitstapt en vaak met zoveel meer inzichten en wijsheid.

Komt dat, omdat jij heel bewust aan de slag bent gegaan? Hebt gedacht, ik moet nu boeken gaan lezen over dat en dat onderwerp, want dan ben ik heel snel van die donkere periode af?  Nee, je bent eerst blijven hangen in de ellende, de pijn. Je vond jezelf zielig en op een gegeven moment was er niemand meer die er nog voor je was.

In jouw ogen lieten ze je allemaal in de steek. Dat bepaalde je ook zelf. Heb je het door? Nee, dat had je dus niet door. Maar er is wel een reden voor waarom iedereen je verliet. Je wilde niet vooruit, je wilde niet zien wat je deed.

Dat je jezelf aan alle kanten te kort deed. Dat zag je niet en misschien zie je het nog steeds wel niet, maar heb je nu toch wel weer het gevoel dat je uit die donkere periode bent gestapt. Heb je dat zelf gedaan? Ja natuurlijk, of was er ineens weer in je een bepaalde kracht waardoor je weer vooruit kon?

Ja, nou je het zegt, nu ik er over nadenk, ineens was die er weer en heb ik het donkere achter mij kunnen laten. Weet je nu ook waarom die periode op je pad kwam? De een zal dan ja zeggen, geeft het medium van Eddie.EU aan. Ik heb nu ingezien dat ik het zelf ben die nog te weinig liefdevol voor mijzelf ben.

Dat heb ik er uit opgemaakt. Die heeft de les gezien. Een ander zal zeggen nee, ben blij dat ik het achter de rug heb. Die kan een volgende donkere periode tegemoet zien.