Problemen ontstaan vaak door onszelf

Problemen ontstaan vaak door onszelfProblemen ontstaan vaak door onszelf. Als medium of paragnost van Eddie.EU spreken we dagelijks veel mensen. Ze nemen niet zomaar contact op. Daar is een hele duidelijke reden voor. Je gaat namelijk niet zomaar de telefoon pakken, voor een gezellig praatje.

Dan is er toch echt wel iets aan de hand. Spiritueel hulpverleners zijn zich hiervan terdege bewust. Diegenen die contact zoeken, zitten vaak in de knoop en vol met brandende vragen. Als een goed medium of paragnost betaamt, heb je heel snel de angel in het gesprek te pakken. Vaak zien de cliënten die zelf nog niet.

Maar het komt er negen van de tien keer op neer, dat waar ze in terecht gekomen zijn, of niet uitkomen, een probleem is dat ze zelf hebben veroorzaakt. Zolang wij als mens zijnde niet meekrijgen dat de waarde van ons eigen leven afhangt van de waarde van wie we als mens zijn, zullen we of meer en meer of steeds minder in de problemen komen.

Ben je iemand die iedereen vertrouwt, met een open vizier enthousiast tegemoet treedt, een open boek is voor iedereen. Kun je dan voorstellen dat deze houding, hoe mooi die ook is, je in de problemen kan brengen?

Noemen we dit dan niet dat je een tikkeltje naïef bent en denkt dat iedereen zo is, als jij zelf bent? Dat is de grootste valkuil van de meeste mensen om problemen zelf te veroorzaken. Hun voelsprieten maken ze geen gebruik van. Ze zijn zo goed van geloof, dat ze echt meerdere keren flink teleurgesteld zullen worden, voordat ze in de gaten krijgen.

Wacht even, ik ben het zelf die mijzelf constant in de problemen brengt. Ja, geeft een paragnost van Eddie.EU aan, bijna iedereen die ons consulteert via een van de spirituele hulplijnen, als Paragnosten Chat, Paragnost Eddie, of Top paragnosten, die heeft een probleem.

Vaak is het niet eens een probleem, er is ergens een probleem van gemaakt. Weet je hoe dat komt, zegt de paragnost van Eddie.EU. We krijgen iet mee in oplossingen te denken. Als we dat wel mee zouden krijgen, ga je op een totaal andere manier in het leven staan.

Je zou de tijd nemen in contact met anderen. Je zou goed voelen, denk aan die voelsprieten of de ander het oprecht met je meent. Je zou lang niet overal spontaan ja op zeggen. Zo voorkom je dat je in de problemen komt.

Een ander iets waardoor mensen vaak de problemen zelf veroorzaken, ze zijn niet duidelijk. Niet naar zichzelf. Ach strijk wel weer mijn hand over mijn hart. Zo was er een cliënt die altijd zegt, ik weet het wel, ik weet het wel. Maar toch doe ik weer precies hetzelfde, toch laat ik het weer toe.

Ze is erg gek op een man, die man ook op haar. Maar die man is als de dood voor de liefde, maar die liefde wil nou eenmaal door een ieder worden toegelaten. Dus deze vrouw, die deze man heel leuk vindt, laat telkens weer toe dat die haar opzoekt, contact met haar opneemt.

We doen dit praktisch allemaal, maar dan niet zeuren dat het niets wordt. Waarom niet? Je neemt jezelf niet serieus en dan word je door een ander ook niet serieus genomen. Wie gaat er constant over zijn eigen grenzen heen? Zijzelf, het mooie van dit alles is, zegt een paragnost van Eddie.EU dan we dan wel de schuld bij de ander neerleggen.

Herken je dat, ja maar hij zoekt mij toch op, hij verdwijnt toch weer? Ja gek hè, jij laat de ander dit toch doen. Jij bent niet duidelijk en laat je grenzen varen. Zo kom je als vanzelf in de problemen.