Wraak heeft geen zin, rotte appels vallen altijd vanzelf

Wraak heeft geen zin, rotte appels vallen altijd vanzelfWraak heeft geen zin, rotte appels vallen altijd vanzelf. Wat heeft het voor zin, als iemand jou naar, respectloos heeft behandeld. Iemand waar jij goed voor bent geweest en een loopje met je heeft genomen.  Misschien wel heeft bedrogen, achter je rug om van alles heeft gedaan?

Ja, dan ben je boos en die emotie mag er zijn. Maar wraak nemen, is eigenlijk een no go. En waarom is dat? Het houdt de boosheid in jezelf in stand. In feite doe je hetzelfde als wat de ander heeft gedaan. Is allebei laag bij de grond. Je loopt er zelf op vast.

Je kunt er achteraf spijt van krijgen of misschien wel door in de problemen komen. En is dat het allemaal waard? Terwijl je weet dat diegenen die echt rottigheid uit halen, altijd vanzelf uit de boom vallen?

Het is een kwestie van het de tijd geven en verder gaan met je eigen leven. Liefde voor jezelf toelaten, die kan jouw wond helen. Dit vinden we moeilijk. We willen op de een of andere manier toch de ander een lesje leren.

Weet je, zegt een paragnost van Eddie.EU, ik heb als kind geleerd, wees de wijste. Nou kwam ik er achter dat die uitspraak een hele mooie is. Maar je wel zelf heel goed moet weten, wanneer je hem toepast.

Als je deze zin interpreteert als, houdt altijd je mond. Ja, dan loop je vast. Stik je er op een gegeven moment. Pas je hem toe als je gevoel je ingeeft dat het wijs is om juist niet te reageren. Dat kan vaak nog een krachtiger reactie zijn, dan wel te reageren.

Dan heb jij de wijsheid in pacht. En neem van ons, spiritueel hulpverleners werkzaam voor Eddie.EU aan, wraak werkt altijd averechts. En als je weet hoe de kracht van de liefde werkt, peins je er niet over om wraak te nemen.

Het komt als een boemerang bij je terecht. Terwijl als je voor jezelf de rust pakt, je leven verder leidt en het in liefde kunt loslaten, ben jij al die nare emoties kwijt. Maar je laat ook de kracht van de liefde zijn werk doen, richting die ander.

Door in die kracht van de liefde te gaan staan, geef je deze power de ruimte om aan de slag te gaan. De ander de liefde te laten voelen en aangezien die daar nog niet mee overweg kan. Zal die eerst als een rotte appel uit de boom vallen.

Pas als je de kracht van de liefde begrijpt, zie je hoe magisch of die zijn werk doet. Komt wraak nemen niet eens in je op. En niet dat je het een ander gunt om hard te vallen. Echt niet, je bewijst de ander juist een dienst. Je geeft de ander wat die mist. Liefde!

Zodat die ander ook kan helen van een gebroken hart, opgelopen in zijn kindertijd. Want niemand komt al wraakzuchtig als kind op de aarde. We worden wraakzuchtig gemaakt. Door ons als kind de liefde te ontnemen.

Dat gun je niemand toch! Hoe moet je dan omgaan met narcisten, psychopaten, dictators? Die moet je uit de weg gaan en hoe gek het ook klinkt, liefde sturen op afstand. Ook zij zijn op een gegeven moment rotte appels aan een boom, die hard zullen vallen.

Waarheid komt altijd aan het licht, wat het ook is. Kun je beter maar geen wraak nemen, dan raak jij het licht en de waarheid ook kwijt.