Waar ligt een mens zijn ware kracht?

Waar ligt een mens zijn ware kracht?Waar ligt een mens zijn ware kracht? Een bekende Nederlander, riep lange tijd geleden, “Ik heb er de kracht niet voor”.  Het is de vraag of deze persoon weet heeft waar het woord kracht voor staat. Het woord heeft uiteraard diverse betekenissen.

In de context, zoals deze persoon het bedoelt, betekent het. Ik ben moe, ik heb al mijn energie gegeven en nu heb ik geen kracht meer in mijn lijf om nog iets te geven. Kracht in de spirituele wereld heeft een andere betekenis.

Het woord kracht staat synoniem aan het woord liefde. Kracht is het vuur in elk mens, zijn passie, zijn enthousiasme, zijn openheid, zijn eerlijkheid. Het is zijn manier van in het leven staan. Het is de kracht in ons die ons heelt, ons het leven geeft. Ons blij maakt.

Het is de liefdeskracht in ons die ons puur maakt en ons elke dag op laat staan, om op een zo’n fijn mogelijke manier door het leven te gaan. Dat betekent dat als jij die kracht in jezelf erkent, als zijnde jouw passie, jouw vuur.

Dan ben je er je ook van bewust. Dat betekent dat je die kracht nooit meer gaat loslaten. Voor niets en niemand niet. Wat heeft dat voor gevolgen voor jouw leven? Elke dag opnieuw ben jij jezelf. Je laat je niet afleiden door onnozel geklets. Door jaloerse mensen. Je hebt focus. Je draagt er zorg voor die kracht in jezelf, dat vuurtje, altijd aan te houden op een hoog vuur.

Dat wil niet zeggen, dat het vuurtje af en toe even wat minder brandt, zegt een medium van Eddie.EU. Je bent een puur mens en hebt emoties. Je kunt ergens door worden geraakt. Maar je herstelt snel daarvan, omdat je weet.

Als ik hierin blijf hangen, duurt het helen langer. Heeft mijn vuur meer energie voor nodig en dan heb ik lange tijd de kracht er niet voor om mijn leven vanuit volle energie te leven. Wat betekent dit voor relaties en voor een liefdesrelatie?

Ongelooflijk veel, zegt een spiritueel hulpverlener van Paragnost Eddie. Je hebt zo’n fijne relatie met jezelf. Je doet tenslotte elke dag alleen maar datgene wat je dient. Daar mag iedereen aan worden toegevoegd, mist het jou ook dient. Dat doet kracht!

Zo zullen deze personen die zich bewust zijn van deze kracht, alleen diegenen toelaten die ook echt daadwerkelijk iets aan hun leven toevoegen. Want, ze vinden die kracht in zichzelf super. Maar als je het kunt delen, met een gelijkgestemde. Ja, dat is dan toch fantastisch.

Ze zullen op gebied van een liefdesrelatie volkomen eerlijk en te vertrouwen zijn. Maar nemen daarnaast geen blad voor de mond. Ze willen de ander kunnen doorgronden. Ze realiseren zich namelijk terdege dat ze zelf heel kostbaar zijn als mens.

Ze gaan zich niet zomaar aan de eerste de beste geven. Laat jij eerst maar eens zien wat jijzelf waard bent. Waar je waarde aan hecht en of ik jou waardevol genoeg vindt om mijn kostbare leven met jou te delen.

Dit alles klinkt heel zakelijk, maar dat is het niet. Juist diegenen die zich bewust zijn van hun liefdeskracht, zijn mensen die anderen alles oprecht gunnen. Dat doen ze namelijk ook zichzelf. En zodra je dat gevoel eenmaal kent, wil je dat anderen dat ook voelen.

Ze zijn ook niet voorzichtig, angstig, bang. Nee, zijn open, vrolijk, en mededeelzaam. Ze zijn kwetsbaar en mooi tegelijk.