Wat is liefde. Hoe sta jij er in?

Wat is liefde. Hoe sta jij er in?Wat is liefde. Hoe sta jij er in? Het idee dat liefde komt als 2 mensen met elkaar een match hebben en dan besluiten hun leven te delen, is al eeuwenoud. Maar heb je er wel eens bij stilgestaan, dat zoals we er over denken en mee omgaan, misschien wel helemaal niet zo in elkaar steekt?

Wat is liefde? Als je op het word liefde googled, wat het is, krijg je de omschrijvingen, die allemaal toch wel op hetzelfde neerkomen. Woorden als het is diepe acceptatie van genegenheid voor een ander. Het vermogen bezitten een ander te steunen en te accepteren zoals die is.

Is dit liefde? Of is dit een uiting van liefde? Volgens mediums en paragnosten van Eddie.EU zijn dit uitingen van liefde. Op deze manier toon je jouw liefde voor de ander. Maar het zegt eigenlijk nog steeds niet wat liefde is.

Want waarom kan de een het wel op deze manier uiten en een ander niet? Waarom zitten er in uiting van liefde voor de ander, zo ongelooflijk veel verschil? Zou het dan beteken dat iemand die het vermogen niet bezitten om een ander te steunen en te accepteren zoals die is, geen liefde in zich hebben?

Hebben we dan altijd een verkeerd beeld gehad bij wat liefde is? En staan we op de vooravond van een hele Nieuwe Tijd waarin we liefde op een hele andere manier gaan zien. Waardoor we liefde ineens wellicht veel beter kunnen gaan begrijpen. We er minder moeite mee hebben, als de een het wel kan tonen en de ander er nog moeite mee heeft?

Is liefde wellicht een ieders eigen innerlijke kracht? Die de persoon elke ochtend enthousiast op laat staan, fris aan de dag kan beginnen. Kan werken, op een fijne manier in contact is met anderen, blij is, vrolijk, goed gemutst en zo al fladderend de dag doorgaat.

Als dit liefde is, dan is het logisch dat de een beter in die kracht staat, die liefdeskracht, dan de ander. Je moet het dan maar net hebben meegekregen, zodat je weet hoe je het juist kunt toepassen. En dat we om die reden, omdat we er een verkeerd label aan hebben gehangen, er zoveel moeite mee hebben, dat de een wel die diepe genegenheid voor de ander kan tentoonspreiden en een ander totaal niet?

Wat is liefde? Hoe sta jij er in? Ben je er van bewust nu dat je er alleen iets mee kunt, als je weet dat het je eigen innerlijke kracht is. Die jou elke dag vol energie het leven laat ervaren, als magisch. Dat je die kracht zo goed kent, dat je ook weet waar jouw eigen grenzen liggen.

Dat je die liefdeskracht zodanig juist kunt toepassen, dat je naar iedereen met een open hart kunt blijven kijken. Ook al doet een ander dingen, die jij nooit zou doen. Omdat je nu weet. Die mist nog die liefdeskracht, die heeft er nog niet zoveel wijsheid over mee gekregen.

Wat zou het mooi zijn, als we liefde zo zouden gaan zien. Er zou veel meer begrip zijn voor elkaar. We zouden elkaar willen steunen in plaats van willen veranderen. Zoals we nu vaak willen doen. We zouden ook niet meer naar een ander wijzen en de schuld geven, als die jou niet fijn behandeld.

Je zou begrijpen dat die ander nog iets mist, liefdeskracht. Je zou op een liefdevolle doch duidelijke manier dan aangeven, wat een grens is, dat de manier waarop de ander met je omgaat, niet fijn voor jou voelt. Je zou aangeven wat liefde wel is. Hiermee zou je de ander dus niet mee in discussie gaan, ruzie maken, de schuld geven.

Je zou de innerlijke kracht die liefde heet, op de juiste manier toepassen. Hoe sta jij er in, in de liefde? Nu je dit allemaal weet.