Hoe weet je of je van jezelf houdt?

Van jezelf houdenHoe weet je of je van jezelf houdt? Je hoort het mediums en paragnosten van Eddie.EU vaak zeggen. Je zult eerst van jezelf moeten leren houden, voordat je van een ander kunt houden. Vaak hoor je dat na toch al een aantal teleurstellingen op gebied van liefdesrelaties en dat je vastgelopen bent op liefdesverdriet.

Van jezelf houden, eigenlijk is het in de kern heel simpel. En toch vinden we het ongelooflijk moeilijk om het te doen en er te komen. Weet je waarom dat zo moeilijk is? We leren juist af om van onszelf te houden. De boodschap die we als kinderen meekrijgen is dat dat niet goed is, jezelf op de eerste plaats zetten. Als je als kleuter lekker aan het spelen bent en je komt voor jezelf op. Dan begint de andere kleuter te brullen en krijg jij de schuld.

Dan hoor je dat het zo niet hoort, dat je moet delen en geven. En een ander niet voor zijn neus moet stoten. Tja, als je dat maar vaak genoeg hoort, dat je iets doet, wat in je eigen ogen helemaal niet zo gek is, maar dat volwassenen zeggen, dat dat het wel is.

Waar ga je dan op een gegeven moment in geloven? Juist, dat je niet belangrijk bent, niet meetelt, dat je van anderen moet houden, die altijd voorrang moet geven, voordat jezelf aan de beurt bent.

Op zich is het helemaal niet een vreemde gedachte, om een ander voor te laten gaan, of samen te delen. Hoe komt het dan dat we door dit mee te krijgen, onszelf gaan wegcijferen? Waardoor het houden van onszelf niet meer in ons opkomt?

Ja af en toe, dan worden we boos, dat het ons weer overkomt dat een ander wel zijn zin krijgt en jij niet. Dan schiet je uit je slof. Dat op zich is al een heel duidelijk teken, dat je hebt aangenomen, dat van jezelf houden een no go is.

Toch ontkom je in je eigen leven er niet aan om van jezelf te houden. Want pas dan kun je op de juiste manier van iemand anders houden. En niet alleen dat. Je laat dan ook je eigen grenzen zien. Die geef je aan.

Hoe leer je van jezelf te houden en hoe weet je dat je dat doet? Er zijn een aantal hele belangrijke kenmerken die je bij jezelf kunt opmerken, waardoor je weet of je het wel of niet doet. We geven een paar voorbeelden.

Je blijft hangen in het verleden, je denkt vaak terug aan bepaalde exen en je wilt deze dolgraag nog steeds terug in je leven. Hiermee laat je zien dat je nog onvoldoende van jezelf houdt. Iemand die dat wel doet, heeft het verleden achter zich gelaten en denkt ook niet meer aan zijn exen.

Als je iets niet begrijpt, stel je vragen, zodat je het wel begrijpt. Dat kan iemand die van zichzelf houdt. Iemand die dat niet doet, durft geen vragen te stellen en zal ja knikken en gaan lopen peinzen en nadenken wat er nou eigenlijk is bedoeld.

Je hebt niet een enorme behoefte aan heel veel mensen om je heen. Je vindt een kleine kring van mensen met wie je het heel goed kunt vinden en waarvan je weet dat ze voor de volle `100% te vertrouwen zijn, helemaal prima. Dit is iemand die van zichzelf houdt. Die hoeft niet zo nodig een schare om zich heen als bevestiging goed genoeg te zijn.

Je gaat avonturen aan, dingen doen die je niet kent. Ook dit laat zien dat je van jezelf houdt. Je gunt jezelf nieuwe dingen, om te ontdekken, om je geest mee te verrijken. Je houdt ook een bucketlist bij en streep je op af, wat je inmiddels allemaal hebt gedaan.

Een van de belangrijkste eigenschappen van iemand die van zichzelf houdt, is geloven en vertrouwen in zichzelf. Al zegt iedereen iets anders. Je hebt een rotsvast vertrouwen in je eigen gevoel en je wijkt daar niet vanaf. Dit is iets anders dan eigenwijs zijn. Want iemand die eigenwijs is, houdt niet van zichzelf. Die heeft een masker op waarachter angst zit.

Zo zie je waar je uit op kunt maken of je wel of niet van jezelf houdt. Wil je er meer over weten, kijk dan eens rond op Eddie.EU en kies een spiritueel consulent van jouw keuze uit, om je er verder over te informeren.