Een relatie is er niet om je gelukkig te maken

Een relatie is er niet om je gelukkig te makenEen relatie is er niet om je gelukkig te maken, maar om je bewust te maken. Zodra je de echte reden weet waarom  er relaties zijn, dat deze niet er zijn om je gelukkig te maken, maar om je bewust te maken. Ga je op een geheel andere manier niet alleen zelf in het leven staan. Je gaat ook op een hele andere manier naar relaties en liefdesrelaties kijken.

Het is een uitspraak van Eckart Tolle, die veelzeggend is. We denken namelijk, maar dat is wat we erbij invullen, dat een relatie ons het magische gevoel van liefde komt brengen. Want pas dan ben je gelukkig zegt Ron los werkzaam als medium, paragnost en healer bij Paragnost Eddie, een van de spirituele websites vallende onder Eddie.EU.

Deze manier van denken, is een misleiding, die al eeuwen lang al aan het voort woekeren is. Schijnbaar is er ooit iemand geweest die dit geroepen heeft en zijn we er allemaal als een stel blinde paarden achteraan gaan lopen en er in gaan geloven.

Zal je vertellen, zegt Ron Los, weet je dat het huwelijk in eerste instantie niets te maken had met liefde! Dat het te maken had met het veilig stellen van het bezit. Het is dus eigenlijk nooit echt om liefde gegaan.

Dat is er in de loop van de tijd van gemaakt. En nu denken we dat de liefde komt, als er een partner of geliefde komt. Hoeveel mensen ik wel niet spreek tijdens spirituele consulten die allemaal vastgelopen zijn op de liefde.

Ze zijn er heilig van overtuigd dat ze een partner nodig hebben, om liefde op hun pad te krijgen. Die hun eenzaamheid en het alleen zijn komt oplossen. Niets is minder waar zegt Ron Los, medium en paragnost. Een relatie is er niet om je gelukkig te maken Het is aanwezig om je bewust te maken.

Maar wat bedoelt Eckart Tolle dan met bewust maken? Als dat namelijk de bedoeling is, willen we ook wel graag weten waar we ons dan bewust van maken als we in een liefdesrelatie stappen. Bewustwording van het leven, jezelf, de mensheid, alles wat groeit, bloeit en leeft. De verbinding met onze ziel, ons innerlijk, ons vuur, met de ander.

Kijk maar, zegt Ron Los, zodra je iemand ontmoet, gebeurt er van alles met je. Velen zijn dan al bij de eindstreep. Dit is het toch! Er is een klik toch en bam ze geven hun hart weg, zonder enig besef en bewustzijn. Zich bewust er van te zijn dat ze zichzelf, hun meest kostbare bezit, gaan delen met een wildvreemde.

Hiermee tonen we de leegte aan, waarmee veel mensen rondlopen, zonder het te weten. Hiermee tonen we ook aan dat het gros van de mensen werkelijk geen idee heeft wat liefde is. Je pikt ze er ook zo uit. De vraag stellend, komt er nog liefde op mijn pad, dan weet je als medium en paragnost. Die wacht op liefde van een ander om zich gelukkig te gaan voelen.

We proberen dan het gesprek zo te sturen dat we toch willen meegeven, dat liefde niet op je pad komt. Dat liefde er al is, dat het de kracht is waar ieder mens zelf uit hoort te functioneren en te leven. Dat je het kunt delen, samen exclusief, met een ander. Zijnde een geliefde of een partner. Hoe je het noemen wilt.

Zodra je samen daartoe besluit, ga je onbewust aan de slag met bewustwording. Maar heb dat maar eens door? Dat heeft bijna niemand door en daarom kiezen we een partner niet goed uit. We gaan voor de eerste de beste die zich aandient. Onbewust van hoe de ander daadwerkelijk in elkaar steekt. Waar we in de loop van het eerste jaar vanzelf achter gaan komen. Maar dan zitten de meesten er qua gevoel al voor de volle 100% in en als het dan niet werkt, veel leed, verdriet.

We doen het toch allemaal onszelf aan, door in sprookjes te geloven, nog steeds en de realiteit, zoals het echt is, niet te willen zien.