Waarom blijven we in een relatie ook al voelt het niet goed?
Waarom blijven we in een relatie ook al voelt het niet goed? Er zijn diverse redenen waarom we vaak veel te lang in een relatie blijven zitten, waarvan we diep in ons hart weten dat deze niet goed voor ons is. Achteraf zegt iedereen, dit had ik veel eerder moeten doen, om daarna met veel vragen bij zichzelf te hebben. Waarom die dit allemaal heeft gedaan en toegelaten.
Mediums en paragnosten van Eddie.EU weten hier alles van. Veel bellers en chatters die contact zoeken met een spiritueel hulpverlener op een van de websites van Paragnost Eddie, lopen allemaal met hetzelfde probleem.
Ik ben niet gelukkig in de relatie. Ik heb inmiddels iemand nieuw leren kennen, wat zal ik doen? Blijven of gaan voor de nieuwe persoon. Ik vraag mij af of dit ooit weer goed gaat komen. Zomaar een greep uit de vragen die dagelijks vaak honderd of meer keren worden gesteld.
Zoals gezegd, er zijn diverse redenen waarom we vaak te lang in een relatie blijven zitten. De grootste reden is angst. Juist die angst waarmee je leeft, heeft er ook voor gezorgd dat je je hart destijds aan deze partner hebt gegeven.
Je hebt door die angst werkelijk nergens naar gekeken. Naar de ander zijn houding, zijn gedrag. Je was eigenlijk veel te blij dat iemand om je gaf. Daar zit je nu, het bevalt je niet. Vraag hierbij is, wat is je eigen aandeel dat je je niet gelukkig voelt in de relatie?
Laat je jezelf wel zien, durf je jezelf te zijn, maak je alles bespreekbaar, geef je grenzen aan. Vaak zijn we zonder enige kennis een relatie aangegaan en lopen we op een gegeven moment samen vast, omdat we geen idee hebben, wat het hebben van een relatie van ons vraagt.
We hebben er een beeld bij, vaak met een romantische invulling. Dat blijkt het vaak niet te zijn en weet je waarom? We verwachten dat de ander ons gelukkig komt maken. No way, zegt een medium van Edie.EU.
Hier lopen echt de meeste liefdesrelaties op spaak. Maar er mee aan de slag gaan, bij zichzelf gaan kijken, wat kan ik veranderen. Nee, het ligt aan de ander, die zijn gedrag bevalt niet. Dus gaan we zitten wachten, mokkend, zeurend, spelletjes spelend net zo lang totdat het niet meer te harden is.
Dan wordt er naar dreigend gesproken, als je zo doorgaat, ben ik weg. Maar we doen het niet. Dit zou voor een ieder een duidelijk teken aan de wand moeten zijn, dat is het niet. We blijven in die relatie, ook al voelt het niet goed.
We zijn bang om te kiezen, is ook een reden om te blijven zitten. We durven niet, bang om iets achter te laten, war we later spijt van krijgen. Want wie weet verandert de ander nog wel een keer.
Als iets niet goed voelt, ligt toch echt de verantwoordelijkheid bij de mens die zich ergens niet goed bij voelt. Alleen weten we dat weer niet. Zo zie je dat er veel redenen zijn om te blijven zitten waar we zitten.
Met name het naar elkaar dreigen uit de relatie te gaan stappen, ondermijnt de liefde en ook het vertrouwen in elkaar. Waarom stappen we niet uit een relatie, ook al voelen we ons er niet goed bij? We hebben niet geleerd ons eigen leven fijn alleen te leven en invulling te geven waarbij we zelf gelukkig en tevreden zijn.
Zolang we denken dat een ander ons komt “redden” zijn we voor wat betreft liefdesrelaties nog steeds reddeloos verloren.