Waarom verdwijnt ons zelfvertrouwen bij pittige keuzes?

Waarom verdwijnt ons zelfvertrouwen bij pittige keuzes?Waarom verdwijnt ons zelfvertrouwen bij pittige keuzes? Gaat het leven zijn gangetje, is praktisch iedereen in staat, onafhankelijk te zijn en zelf beslissingen te nemen. Zodra we komen te staan voor pittige situaties, lijkt wel of ons zelfvertrouwen volledig in de schoenen zakt en hebben we de hulp van anderen nodig. Net alsof we onszelf dan niet meer vertrouwen?

Mediums en paragnosten werkzaam op de diverse spirituele hulplijnen vallende onder Eddie.EU maken dagelijks mee, dat ze worden benaderd door onzekere mensen. Ze vinden dan totaal niet erg, laten we dat voorop stellen.

Want we zijn allemaal wel eens zo onzeker en twijfelachtig dat we de hulp van een ander nodig hebben. We willen het hier hebben, over vragen die worden gesteld en waarvan de cliënt als die het antwoord krijgt, ja, dat dacht ik zelf ook al.

Of zo voelde het voor mij ook, ik zie het als een bevestiging. Waarmee eigenlijk iedereen zegt. Ik weet het antwoord wel, maar ben er zo ver van weg. Weet even de waarheid niet meer, help mij. Hoe komt het dat we zo in de war raken?

We gaan het eens vragen aan Paragnost Bob, werkzaam op de spirituele website Paragnost Eddie. Hij heeft een mooi lijntje met boven en helpt regelmatig mensen uit de brand. Bob weet het antwoord, zegt hij.

Kijk je moet het zo zien. De mens zit heel vernuftig en ongelooflijk bijzonder in elkaar. Als je voor een pittige keuze staat, eigenlijk voor elke keuze, al is het een kop koffie of thee, waar je voor wilt kiezen. Keuzes maak je met je gevoel.

Dat antwoord komt in een flits. Vaak al zodra je geconfronteerd wordt om die keuze te maken. Maar we leren ons gevoel niet te gebruiken en weten dus ook niet dat we daarmee keuzes maken. Laat staan er naar te luisteren, dus praktisch niemand heeft die flits door.

Daarbij komt dat de mens erg brein gericht is en een pittige keuze als erg lastig ervaart en zijn brein aan de slag laat gaan, zonder erg er in te hebben, dat het brein dan volledig met je aan de haal gaat.

Het brein overstemt het gevoel, die flits is niet herkend, en zo raak je volledig je zelfvertrouwen kwijt. Allerlei emoties, gedachten gaan er bij betrokken worden. Kom dan nog maar eens zelf uit deze brij.

Contact opnemen met een spiritueel hulpverlener is dan echt de ultieme uitkomst. Die zijn wel gespitst op hun gevoel, niet emotioneel betrokken bij wat er speelt en de keuze die gemaakt moet worden. Dus die overzien het geheel en kunnen zo heel goed advies geven.

Wel is het zo, zegt paragnost Bob werkzaam bij Paragnost Eddie, dat een goed paragnost of medium je eigenlijk niet zegt. Dit moet je doen, of dat moet je doen. Hier zit een zeer fundamentele reden onder.

Op het moment dat je het zo zegt, ontneem je de beller een les. Daarbij gebeurt er iets met het gevoel van de cliënt. Dat beïnvloed je en daarmee kan de cliënt nog meer met zichzelf in de knoei komen.

Het is de kunst het antwoord zodanig te geven, dat de boodschap er verpakt in zit en de cliënt zelf nu het er uit dient te halen. De ene cliënt zal dan nog moeten nadenken, de ander pakt het direct op. En laat dat nou de bedoeling zijn van een top spiritueel consult. Zo maakt de cliënte aan de hand van zijn eigen gevoel zelf de juiste keuze.