Je raakt niet voor niets in een burn out

Je raakt niet voor niets in een burn outJe raakt niet voor niets in een burn out. Ook diegenen die in een burn out terecht zijn gekomen weten de weg te vinden naar een van de spirituele hulpverleners van Eddie.EU. Vaak is er ene lange weg aan voorafgegaan, voordat je toegeeft. Ik kan niet meer, ben volledig op en opgebrand.

Met lede ogen wordt de stekker uit het werk getrokken, worden sociale contacten op een laag pitje gezet. En de meesten doen dat met pijn in hun hart. Ze zijn altijd bezig geweest met hart en ziel. Verzuimen staat niet in hun agenda.

Nu staan ze voor een voldongen feit. Ik moet wel, ik moet nu voor mijzelf kiezen, anders ga ik er volledig aan onderdoor. Maar wat is dat moeilijk. En waarom is het voor juist die mensen die in een burn out terecht komen, zo ongelooflijk moeilijk te accepteren, dat ze niet meer hun werk kunnen voortzetten?

Ze zijn geen work aholics, ze zijn vaak grenzeloos, te lief, te aardig en hebben niet geleerd iets aan zichzelf dusdanig belangrijk te vinden, dat het bij hun opkomt om nee te zeggen. Laat staan te verzuimen, want dat kan niet, doorgaan, sterk zijn.

Sterk zijn, totdat je er bij neervalt en dat gebeurt inderdaad, geeft een medium aan van de chatwebsite Nieuwe Tijd. De weg er naartoe, is vaak een weg die niet over rozen is bewandeld. Mensen die in een burn out terecht komen, hebben vaak al veel voor hun kiezen gekregen.

Begrijpen doen ze het vaak niet en nu ze stil komen te zitten en die enorme drang voelen om iets te doen, zitten ze zichzelf erg in de weg. Vaak worstelen ze ook met een enorm schuldgevoel. Hoe moet het nu met die en met dat. Ze blijven malen in hun hoofd en dat kan zomaar maanden duren.

Ze willen zo snel mogelijk weer de oude zijn. De persoon die ze kennen, die alles deed en ondernam. Die persoon, daar zijn ze mee in gevecht, terwijl ze thuis vermoeid op de bank zitten. Voor sommigen is zelf het maken van een kop thee, het nemen van een douche te veel.

De eerste paar maanden zijn vaak het ergste en waarom. De tegenstrijdigheid die ze ervaren in wel willen, maar niet kunnen. Zo komen ze bij spirituele hulp terecht. Waarbij het gesprek dan vaak niet alleen over de burn out gaat.

Het gesprek gaat ook over de aard van het beestje. Die bij praktisch iedereen die in een burn out terecht komt, eenzelfde pad kent. Niet een jeugd waarop ze met veel vreugde op terugkijken. Dat die jeugd hun heeft gevormd, waardoor ze staan waar ze nu staan met zichzelf, weten ze vaak niet, maar wel na een gesprek met een medium of paragnost van Paragnost Eddie.

Ineens begrijpen ze het, zien ze wat er aan de hand is. Waarom hun leven zo heftig is geweest tot op heden. Ze zien ook in dat ze in een innerlijk gevecht zitten. Ieder ander voor laten gaan en zichzelf hebben weggecijferd.

Ook al geven we allerlei omstandigheden de schuld, als werkdruk, relatie, het is de persoon zelf, die niet bij machte was, zichzelf op de eerste plaats te zetten. Hoe komt dat? Niet meegekregen, dan weet je het ook niet. Zo simpel is het.

Een spiritueel consult met een van de spirituele medewerkers van Eddie. EU werkt dan heel verhelderend. We bieden ze inzichten, geven handvatten mee, om ook eens te gaan lezen. Zo krijgen ze rust en overzicht en begint de energie weer te stromen. Want laat dat het grootste euvel zijn, geen energie meer hebben. Het is er wel, ze hebben het tot op heden op een verkeerde manier ingezet.  Nu kan het helingsproces beginnen, en ook de stap naar zelfliefde. Ze gaan de acceptatiefase in. En die fase gaat rust geven en brengen. Het hoofd leegmaken, hebben ze nu geleerd.