Krachtigste versie van jezelf te worden

krachtigste versie van jezelf te wordenHet leven is niet meer dan de krachtigste versie van jezelf te worden. Misschien is de titel van dit blog wel, “Het leven is het waard om de krachtigste versie van jezelf te worden.” Want het is niet meer dan, wekt de suggestie van, eigenlijk stelt het niet zo veel voor het leven. Aan de andere kant, is deze titel niet voor niets zo gekozen. Het spreekt namelijk nog iets anders uit.

Het leven is simpel en juist die simpelheid zal je kracht geven, geluk geven, dankbaarheid, zen, rust door ervaren. Maar de mens vindt het leven vaak heel zwaar. De zorgen in ons hoofd hebben bij velen vaak de overhand, waardoor datgene waarvoor we leven, ons gelukkig en tevreden voelen, vol met dankbaarheid, maar spaarzame momenten zijn.

Zie je dat de titel toch wel iets heel moois in zich heeft? Het leven is eigenlijk niet meer dan de krachtigste versie van jezelf worden. Maar man, man wat is dat hard werken zeg. Weet je, het is dus juist geen hard werken, maar dat moet je dan wel weten.

Hoe komt het dat wij dit niet weten en juist eerst zo heel hard ons best gaan doen, om de mooiste versie van onszelf te worden. Te streven naar perfectie, vervolgens er vermoeid door bij neervallen en dan een groot innerlijk gevecht moeten doorstaan.

Om er dan achter te komen dat om de krachtigste versie van jezelf te worden helemaal niet zo ingewikkeld is, juist simpel. Maar niemand weet heeft van dit bestaan! Nou niemand, mediums en paragnosten, spirituele hulpverleners echt wel hoor. Maar je hebt gelijk, vaak hebben zij ook dat hele zware proces doorlopen, waar jij nu voor staat.

De spirituele medewerkers werkzaam voor Eddie.EU die zijn ook niet zonder slag of stoot de krachtigste versie van zichzelf geworden. Bloed, zweet en tranen, zijn daarvoor lange tijd aanwezig geweest.

Toch denkt een spiritueel medewerker dan, waarom eigenlijk? Waarom niet van kinds af aan de juiste tools meegeven. Het scheelt zoveel ellende, pijn verdriet, teleurstellingen, zieke mensen op gebied van geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Pas als je zover bent dat je het begrijpt, wat het leven nou echt van je vraagt en dat is niet wat jij dekt dat belangrijk is, pas dan word je met gemak de meest krachtige versie van jezelf. Wat vraagt het leven dan van ons?

Niets, eigenlijk helemaal niets. Je bent het namelijk al. Je bent mens en op jouw beurt uniek. Alleen worden we mens af gemaakt, en het unieke er uit gehaald. Waardoor we gaan functioneren binnen een systeem dat voor ons is bedacht.

Waarbij we eerst allemaal denken, ja wow, dat wil ik! Waarmaken van onze dromen als kind. Het beroep wat je voor je ziet, het geld wat je daardoor verdient. Welk kent zegt nou niet, ik wil later piloot worden, of dierenarts. Waarom denk je? Een piloot heeft aanzien en macht en vleugels. Daar zit ie, de boodschap. Een piloot laat de vrijheid zien waar een mens naar verlangt.

En hoe zit dat dan met het beroep dierenarts? We zijn toch een onderdeel van de natuur? Hoe je het wendt of keert, daar onderdeel van uitmaken, is een magisch gevoel. Maar dat magische gevoel komt niet. Voor praktisch niemand niet. Want die hele krachtige versie die je was bij je geboorte, hebben ze je afgepakt.

En daarom is het zo zwaar en heftig dat traject. Om van dat perfecte plaatje wat je denkt te moeten zijn, te komen bij de gedachte dat je al perfect bent. Als mens en uniek zoals je bent.