Je bent perfect als je jezelf bent

Je bent perfect als je jezelf bentJe bent perfect als je jezelf bent. We zeggen vaak, ik ben niet perfect. En zo denken we er ook over, dat niemand perfect is.  Maar weet je, je bent wel perfect. Perfect zoals jij bent. Alleen ben je wel wie je bent? Heb je geleerd volledig jezelf te zijn?

Bij Eddie.eu werken niet een paar, maar wel meer dan honderd spiritueel consulenten, die elke dag met heel hun ziel iedereen die ze consulteren, helpen om zichzelf te vinden, te kunnen worden en zijn. Want weet je, je bent perfect, als je jezelf bent.

De mens vindt dat lastig te beseffen, spiritueel medewerkers, als mediums en paragnosten niet. Zij begrijpen de diepere essentie van de mens hier op het aardse. In de ogen van spiritueel hulpverleners is ieder mens perfect. Ook als die persoon misschien onaardig is, verzuurd van binnen, anderen pijn doet.

Deze persoon heeft wel een ziel, en die ziel heeft deze persoon nog niet zelf kunnen omarmen en ontmoeten. Dat die boos is, onaardig, verzuurd van binnen, komt, omdat het leven hier op het aardse hem teleurstelling op teleurstelling heeft gegeven.

Kan die persoon er iets aan doen? Aan de ene kant wel, als die in de gaten heeft dat wat die doet, zelf te kort mee doet. Dan zou die er iets aan kunnen doen. Kan die er iets aan doen, dat die zo geworden is?

Nee, eigenlijk niet. De ziel kwam in een gezin, een thuissituatie terecht waarbij de ziel op geen enkele manier werd gezien. Wat dacht dat kind toen die geboren werd? Ik ben er, ik voel, ik ben een en al liefde. Geef het mij terug. Maar al wat er gebeurde, er volgde afwijzing op afwijzing.

Wat denk je dan op een gegeven moment? Ik ben niet perfect, ik ben niet goed genoeg. Ik moet beter mijn best gaan doen. Ik moet laten zien dat ik wel iemand ben. En zo kom je terecht in de verkeerde zoektocht. Je gaat perfectie nastreven.

Diegenen die de perfectie gaan nastreven, willen controle over alles en iedereen. Ze willen namelijk het perfecte plaatje van zichzelf neerzetten. Weet je dat dit voor omstanders heel onaangenaam is. Want je bent niet echt!

Het enige wat je hiermee bereikt, is dat meer mensen jou gaan afwijzen. Terwijl je juist bezig bent om anderen te laten zien, hoe goed of je bent. Die perfectie na willen streven, ben je dan jezelf? Wij van Eddie.eu, de mediums en de paragnosten zeggen dan in koor. Nee.

Jezelf zijn, is mens zijn, mogen zijn, durven zijn. Niet bang zijn, vooral dit. Want als je perfect wilt zijn, ben je voor de duvel niet bang. Die angst namelijk, zorgt er weer voor dat je je anders voor gaat doen, dan wie je in werkelijkheid bent.

Zie je de cirkel waarin je dan terechtkomt en juist uit wilt? Lastig om dit te beseffen. Je komt er wel, met vallen en opstaan en heel veel teleurstellingen. Op een gegeven moment zeg je, klaar met al dat bewijzen. Op mijn tenen lopen, er altijd maar op en top uit willen zien, wat een flauwekul. Voor wie doe ik het eigenlijk?

Nu komt de ommekeer, nu ga je perfect worden, want nu ga je doen wat goed is voor jezelf. En dat is de juiste weg.