Wie staat er nu stil bij zijn nieren?

Wie staat er nu stil bij zijn nieren?Wie staat er nu stil bij zijn nieren? Nieren, ja, die heb ik, als je het aan iemand zou vragen. En dan bij zichzelf denken. Wat vreemd dat iemand daar naar vraagt. Wie staat er nou stil bij zijn nieren? Niemand toch. Nou, niet helemaal. Diegenen waarbij de nieren niet naar behoren functioneren, staan er elke dag bij stil en zouden er een moord voor doen, als ze niet aan het functioneren van hun nieren zouden hoeven te denken.

Aan de ene kant is het maar goed ook, dat we er niet zo bewust bij stil staan. Toch is het best wel een keer goed om het wel te doen, zegt Paragnost Mieke-Moon van Eddie.EU, werkzaam op Paragnost Eddie.

Onze nieren filteren afvalstoffen, de hele dag door. Die we kunnen loslaten op het toilet. Ja loslaten, als je dat heel bewust doet, zul je zelf merken dat je problemen waar je mee worstelt, tijd een toiletbezoek kunt loslaten.

Daarnaast waken onze nieren over onze energie. Daar staan we helemaal niet bij stil. Waarschijnlijk nog nooit van gehoord zegt paragnost Mieke, werkzaam als bewustzijnscoach voor Paragnost Eddie. Als onze nieren niet goed kunnen functioneren, hetzij dat ze het zelf niet kunnen, maar meestal zijn wij het zelf die er voor zorgen dat ze niet naar behoren kunnen functioneren.

In landen als China zijn ze zich hier wel heel erg bewust van. Ook de Nierstichting vindt dat onze nieren veel meer aandacht verdienen, dan alleen maar het zuiveren van het bloed. Nieren, zegt de Nierstichting geven ons het leven.

Je nieren is je spaarpot, die je meekrijgt bij je geboorte. Boordevol energie, waar jij uit kunt putten, de hele dag door. Jouw taak is om de spaarpot niet leeg te maken, maar rijkelijk gevuld te houden. Dat kan alleen maar met een gezonde levensstijl.

We staan niet bewust stil bij onze nieren, dat ze zo een belangrijke taak vervullen. Want zeg nou zelf. Je wilt toch de hele dag lekker door kunnen gaan? Niet al vermoeid je bed uitstappen met nog een zware dag voor je. Dat je voorneemt. Vanavond ga ik echt vroeg naar bed en het komt er weer niet van.

Maar zelfs dat is al funest voor je nier energie. In plaats van je spaarpot gevuld houden, haal je elke dag op deze manier iets uit die spaarpot, terwijl die juist tot de rand vol zou moeten zitten. Slapen alleen zorgt niet voor nier energie. Ook hoe je de dag doorbrengt, hoe je in het leven staat, zegt paragnost Mieke-Moon, werkzaam bij Paragnost Eddie.

Ben je angstig, twijfelachtig, onzeker? Dan maak je veel meer energie op, dan dat je lachend, vol humor en met lef en durf in het leven staat. Hoe weet je nu of je nier energie op orde is? Daar zijn tal van signalen voor.

Een hele overduidelijke, is vermoeidheid. Niet de vermoeidheid na een nacht doorhalen. Nee, die je elke dag voelt, als een last op je schouders. Veel wakker worden, moeilijk in slaap kunnen vallen, vroeg wakker zijn elke ochtend, zijn ook duidelijke tekenen dat je nier energie niet op orde is.

Zo zie je maar dat het goed is eens bij je nieren stil te staan. Dan ze een zuiverende zaak heb, dat ze loslaten. Maar ook zorgen voor jouw energiehuishouding en dat je daar zelf een hele grote stempel op kunt drukken, door een gezonde levensstijl aan te houden.