We hebben wel kennis

We hebben wel kennisWe hebben wel kennis, maar helaas geen volwassen wijsheid. Kennis hebben we wel, althans de meesten. We kunnen lezen, schrijven. Hebben kennis opgedaan over de natuur, biologie, een andere taal, maatschappelijk leven. Daarnaast doen we kennis op over een vak. Waarmee we later ons brood gaan verdienen.

Maar volwassen wijsheid, tja. Dat is toch echt volgens ons spiritueel hulpverleners, niet echt iets wat wordt onderwezen. Je wordt op dit vlak, wat ook een vak is, als een kleuter het grote mensenbos in gedreven.

Zoek het maar uit, als het op liefde, relaties, gezond verstand aankomt. Wie heeft er nou weet van zijn eigen kracht? Wie leert te luisteren naar de signalen van zijn eigen lichaam? Wie leert zichzelf kennen? Wie leert wat liefde is? Wie leert er waar die op volwassen leeftijd verantwoordelijk voor is?

Niemand toch! Gelukkig staan wij voor iedereen klaar, die hierop vastloopt. En dat zijn er velen, kunnen de spiritueel medewerkers van Eddie.EU vertellen. Elke dag honderden de mensen die geen idee hebben, wat het volwassen leven van ze vraagt. Geen enkel inzicht hebben hoe ze in een relatie zich staande horen en kunnen houden.

Geen idee hebben hoe ze moeten communiceren. Totaal geen besef hebben, dat je pas waarheid spreekt als je uit wat je voelt. Zo gek dus niet dat het gros van de mens met zichzelf doelloos rondloopt. Hulp nodig heeft van hogerhand. Soms denken wij, mediums en paragnosten wel eens, zullen ze het er om doen?

Het niet meegeven van deze wijsheid? Het is toch een enorm hiaat dat hier geen aandacht aan wordt gegeven. Terwijl het het meest essentieel is in een mensenleven. En het heel veel ellende, frustratie, ziekte, verbroken relaties, kinderen van de rekening kan voorkomen.

Wat is dan Volwassen wijsheid? We noemen een aantal punten op.

•       Zorg en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen behoeftes. Als je dit doet, laat je zien. Ik ben onafhankelijk. Ik weet wie ik ben en wat ik nodig heb. Daar hoor ik zelf voor te zorgen.

•       Pas om hulp vragen als je zelf al het mogelijke hebt gedaan. Als diegene aan wie je het vraagt, het je niet kan geven, niet teleurgesteld zijn. Kijken of een ander je dan bij kan staan. Dan stel je je niet op als een kind, die zelf niet kan nadenken of gezond verstand kan gebruiken om zijn eigen zaken op te lossen.

•       Je eigen behoeftes serieus nemen, en ook die van een ander. Want als je dit doet, dan zeg je tegen jezelf. Je bent belangrijk, ik zorg goed voor jou. Je bent het waard. Gevolg hiervan is, dat je grenzen kunt aangeven, duidelijk bent. Niet met je laat sollen en spelen.

•       Niet ongevraagd hulp bieden. Pas als daar om wordt gevraagd en je er de tijd, de ruimte en de energie voor hebt. Als je dit toepast, laat je een ieder i zijn waarde. Je gaat je nergens mee bemoeien. Je pakt de verantwoordelijkheid van een ander niet over. Je bent volwassen, niet een moeder of vader van en voor een ander.

•       Geen ongevraagd advies geven. Als een ander om advies vraagt, kun je het geven. Maar je laat de oplossing bij de ander. Daarmee maak je van de ander zijn probleem, niet jouw probleem. Je laat de ander ook hiermee in zijn waarde. En wat ook gebeurt, is, je ontneemt de ander niet zijn lessen.

•       Verantwoordelijkheid nemen voor eigen keuzes, daden, uitspraken en gedrag. Mocht het zo zijn, dat je iets verkeerd hebt gedaan, dat je de ander dat laat weten.

Zo laat je volwassen wijsheid zien. Als je deze punten zo ziet, laat ze eens de revue passeren op je eigen leven en gedrag? Waar zie je voor jezelf verbeterpunten? Kijk ook eens naar de mensen om je heen. Zie je het bij hun terug?

De meesten hebben geen idee, dat deze wijsheid ontbreekt. Kunnen er dus ook niet naar handelen. Daarom komen ze terecht op een van de spirituele hulplijnen van Eddie.EU. Daar krijgen ze inzichten mee in hun eigen gedrag en welke gevolgen dat heeft gehad tot op heden op hun eigen leven. Ze zijn dan heel erg blij met het spirituele consult. Het geeft rust, wijsheid en kracht!