Vreugde en verdriet

Vreugde en verdrietVreugde en verdriet beide emoties die je niet verschillend hoeft te ervaren. Wij zijn het als mens zelf die iets koppelen aan elke emotie. Het liefst ervaren we de hele dag een fijne emotie. Want daaraan hebben we een gevoel gekoppeld, dit voelt goed. Maar wat als je nu met jezelf afspreekt, verdriet kan fijn voelen.

Wat gebeurt er dan? De een zal zeggen, ja hoor, ik ga mijzelf pijnigen en voor de gek houden. Verdriet voelt niet fijn. Het doet gewoon pijn. Punt. Is het niet zo dat wij aan een emotie een gevoel zijn gaan koppelen?

We gaan eens te rade bij een medium van Eddie.EU. Of die ons wijzer kan maken omtrent emoties en het voelen van deze emoties. Echte emoties, zegt het medium, kun je niet negeren. En ze voelen zoals ze voelen.

Daar kunnen we helemaal niets aan veranderen. Dat is geen hogere wiskunde, het is een feit. Wel is het zo dat wat we ons herinneren als negatief, dat misschien op het moment dat hete r was, negatief en verdrietig voelde.

Maar kijk eens terug, naar die tijd. Wat heeft verdriet je gebracht? Ben je er wijzer van geworden. Zelfbewuster. Heb je door die verdrietige periode je zelfvertrouwen gevonden? Waarvan je dacht dat je dat wel had, maar achteraf gezien het nog helemaal niet zo voelde.

Verdriet, leed, pijn, we zeggend an. Heb zoveel meegemaakt. Eigenlijk zeg je daarmee. Ik herinner mij de pijn er van. Het staat nog in mijn geheugen gegrift. En ik wil die pijn nooit meer voelen. Als je het nooit meer wilt voelen, hoe ga je daar dan voor zorgen?

En hier ligt de sleutel. Er zijn er namelijk ook, die heel veel hebben meegemaakt. Alleen zullen die dat nooit meer zeggen. Ze hebben namelijk het leed in hun leven, omgezet in kracht. Ze hebben zichzelf er door gevonden.

Hun hart geheeld, wat blijkt uit zelfrespect, zelfbewustheid, eigenwaarde. Ze zijn er dus mee aan de slag gegaan. Iets in hun, zegt het medium heeft hun er toe aangezet om de pijn te zien, als in eerste instantie verschrikkelijk. Maar naarmate ze opkrabbelde als een fantastische les, die ze oh zo nodig hadden om nu met zoveel power in het leven te staan.

En dan kom je dus op het punt dat verdriet en vreugde je niet meer als iets verschillend ervaart. Je voelt ze wel, want bij elke emotie wordt een bepaald gevoel opgeroepen. Alleen je interpreteert ze anders.

Je kunt zelf zover in je persoonlijke ontwikkeling komen, spiritueel ontwaken, dat als je terecht komt in een pijnlijke situatie. Dat je zegt tegen jezelf. Deze pijn mag er zijn. Ik weet dat het ergens voor nodig, en ik merk vanzelf waarvoor.

Ik weet dat dit voor mijn groeiproces is om nog hoger op mijn eigen liefdesladder te komen. Als je zo vreugde en verdriet kunt zien, ben je een rijk mens. Je ervaart beide emoties, maar je weet dat hete en doel dient.

Want net zo goed als pijn een doel dient, is dat bij vreugde voelen ook zo. Bij vreugde voelen we ons heel fijn en goed en vrij. Daarmee groeien we in feite ook op onze eigen liefdesladder. Hoe mooi zou het zijn, als we als mens dit zouden leren en meekrijgen.

De pijn en het leed in ons leven zou minder heftig zijn en aanvoelen. Omdat we ons er van bewust zijn dat het een doel heeft.