Ooit wel eens een appel afgewezen vanwege zijn uiterlijk

Ooit wel eens een appel afgewezen vanwege zijn uiterlijkOoit wel eens een appel afgewezen vanwege zijn uiterlijk. Appels, we eten ze dagelijks, ze vullen een schaal vol. is die leeg, dan kopen we een nieuwe zak. Waarbij we kijken of ze niet rot zijn, maar lekker knapperig en vers. Nog nooit heeft er iemand stilgestaan om een appel af te wijzen op zijn buitenkant.

Toch is elke appel anders van vorm. Maar zolang de binnenkant goed is, wordt er niet naar de vorm van de buitenkant gekeken. Hij wordt heerlijk opgegeten. Of die nu een rare vorm heeft, een deuk links of rechts.

Hoe komt het dat we elke appel, hoe verschillend van vorm ook, wel accepteren zoals die is. En we naar mensen kijken en deze niet accepteren zoals hun buitenkant is? We niet eens stilstaan bij het feit dat elke appel anders is.

Hier is wel een reden voor te noemen, zegt een spiritueel consulent van Mediums en Paragnosten, een van de spirituele hulplijnen van  Eddie.EU. We hebben de waarde in ons hoofd van die zak appels. We hebben er geld voor betaald.

Onbewust gegeven dat waar we geld voor betalen, zonde vinden om niets mee te doen. Met andere woorden, elke appel is er een en hangt een prijskaartje aan. Die gooi je niet weg, die eet je op. Behalve als de binnenkant rot is.

Zelfs dan kunnen we dat gedeelte nog wegsnijden, om het restant wat er wel goed uitziet, toch op te  eten. Best vreemd vind je niet! Dat we niet malen om een buitenkant van een appel, maar wel malen om een verrotte binnenkant van een appel.

En dat we het bij mensen precies andersom doen. Terwijl elk mens, net als een appel, een andere buitenkant heeft. Daar kijken we wel naar en vergeten en passant stil te staan om te kijken hoe de binnenkant in elkaar steekt.

Leg dit maar eens uit. Als je er zo naar kijkt en over denkt, is het dan niet heel vreemd hoe de mens denkt over zichzelf en elkaar? Dat we dan ineens er wel op eenzelfde manier uit moeten zien. Dat we pas achteraf gaan kijken hoe de binnenkant van die ander is.

Weet je hoe dit komt, geeft hetzelfde medium aan van Mediums en Paragnosten. We zien de waarde niet van de mens. We zien zelfs onze eigenwaarde niet, laat staan die van een ander. We worden als mens zo geprogrammeerd dat we verwachten dat we allemaal hetzelfde zijn.

Hetzelfde er uitzien, dezelfde binnenkant hebben, op dezelfde manier denken en doen. Dat we allemaal op eenzelfde wijze weten wat de juiste moraal is. Wijk je er vanaf, van wat we vinden wat hetzelfde is, qua uiterlijk, kleding, gedrag, en denkwijze, val je buiten de boot.

Je bent een afvallige. Vergelijk dit nu eens met die schaal appels, waarvoor je geld hebt neergelegd. Zie je dan hoe vreemd of het is? Dat we schijnbaar daar de waarde wel van zien en accepteren dat elke appel anders is, maar van mensen dat niet accepteren?

Zolang we de waarde van ons menzijn niet zien, blijven we onze eigenwaarde wegduwen. Vinden we alles belangrijker dan onszelf. Met alle gevolgen van dien. Macht, manipulatie, onrecht, onrechtvaardigheid, noem het maar op.

En waar staat spiritualiteit voor? Voor juist alles wat de mens als waarde in zich heeft. Niet zo gek dat veel mensen op een gegeven moment bij een consulent van Eddie.EU aankloppen. Misschien dan eens vertellen over de appels op de schaal. Wie weet dat we dan wel onze waarde gaan zien. En die gaan vertegenwoordigen.