Het wordt tijd dat we elkaar gaan waarderen op ons mens zijn

Het wordt tijd dat we elkaar gaan waarderen op ons mens zijnHet wordt tijd dat we elkaar gaan waarderen op ons mens zijn. Waar kijken we naar als we iemand voor het eerst ontmoeten? Of op een terrasje zitten, mensen te spotten. Of inde supermarkt rondlopen en iemand dichtbij komt. We kijken naar hoe ze zich gedragen, wat ze aan hebben en naar hun uiterlijk. Ook of ze geen luchtjes bij zich dragen, de kleding schoon is, geen versleten schoenen, schoon gebit, haar netjes.

In een split second denken we, te weten wie de anders is en hebben we ons oordeel al klaar. Erger wordt het nog als we iemand zien die naar onze maatstaven, volledig anders is dan wij normaliter ons tussen bewegen.

Nog erger wordt het als de ander zijn mond open doet, hoe die praat. We zien in welke auto deze persoon rijdt, wat die in het dagelijks leven doet en waar die woont. Dit alles heeft niets, maar dan ook helemaal niets te maken met de waarde van deze persoon als mens.

Onze blik staat op een volledig verkeerde manier afgesteld. We hebben leren kijken naar datgene wat van totaal geen waarde is. Het kan zelfs nog bonter. Dat als iemand niet bepaalde type schoenen draagt, het op voorhand jouw type niet is.

Als onze blik op deze manier staat afgesteld, dan kun je je toch voorstellen, dat we allemaal eigenlijk de mist ingaan, als het aankomt op met elkaar op een fijne en juiste manier omgaan? Dat we ons oordeel vellen op datgene wat we zelf belangrijk vinden in het leven?

Daar al eens bij stilgestaan? Ik las net dat Kim Kardashian voor zo’n 88.000 euro 3 auto’s in de kleur heeft laten spuiten van haar huis. Laat dit even tot je doordringen. Laat het ook tot je doordringen dat nu veel meer mensen hetzelfde gaan doen!

Waar zijn wij als mens mee bezig? Welke illusie willen we in stand houden? Ondertussen verlangen naar een gevoel van geluk. Een juiste partner. Vergeet het maar zeggen wij dan als spiritueel consulenten werkzaam voor Eddie.EU.

Zolang jij de waarde hecht aan waar je nu waarde aan hecht en dat belangrijk vindt. Ben jij zelf nooit in staat het juiste te geven en zul je ook nooit de juiste partner vinden. Kun je hier iets aan doen?

Zolang je er geen weet van hebt en zo’n 82% van de mensheid zo kijkt en denkt, waar jij er wellicht zelf ook een van bent. Zul je zo blijven kijken en denken, zoals je doet. Maar je krijgt tijdens het leven wel een hoop verdriet, teleurstellingen te verwerken. Op het gebied van liefde en relaties.

Dat kan niet anders, want je vindt iets belangrijk wat het helemaal niet is. Je leeft in een fantasy world, je wilt het sprookje en je denkt dat te krijgen, door diegene te scoren die aan jouw  verwachtingen voldoet. Het plaatje zoals je het wilt zien.

Dit plaatje zit een mens achter van vlees en bloed. Met een ziel, met een gedrag, met een karakter. Daar zul je het mee gaan doen. En als dan blijkt dat de persoon niet het juiste aan je laat zien, qua gedrag en karakter, ben je teleurgesteld.

Gek hè! Wie heeft er een plaatje bij bedacht? Wie heeft gedacht dat als dat plaatje er zou zijn, dat het de prins van haar dromen was? Wie heeft wie voor de gek gehouden? Het wordt tijd dat we elkaar gaan waarderen op ons mens zijn. Dan verdwijnen zo ongelooflijk veel problemen. Zieke, overspannen mensen. Hebben rechters niet zo veel te doen. Zijn er minder artsen nodig. We kopen veel minder spullen.