Negatief zelfbeeld

Negatief zelfbeeldMet een negatief zelfbeeld een relatie aangaan, gaat niet werken. Lees de titel nog maar een keer goed, als je wilt. Met een negatief zelfbeeld een relatie aangaan, gaat niet werken. Sterker nog, onmogelijk om met een negatief zelfbeeld een relatie in stand te houden.

Misschien begrijp je nu, waarom bij jou zelf relaties niet willen lukken, maar waarom ook zo’n 60% van de relaties geen stand houden. Of alweer verbroken zijn, voordat er überhaupt sprake was van een relatie.

Misschien snap je nu ook waarom het voor jou een bijna onmogelijke opgave lijkt , om die ene leuke, betrouwbare partner te vinden. Of het euvel ligt bij jezelf, of bij de ander. Als meer dan de helft van relaties stranden, dan hebben ongelooflijk veel mensen een negatief zelfbeeld van zichzelf.

En dat klopt ook., zegt Medium Claire werkzaam als medium op de website Mediums en paragnosten en daarnaast relatietherapeut. Vraag je zelf maar eens af, ben je blij met jezelf op alle fronten?

Laten we dan beginnen bij je uiterlijk, want vaak zijn we daar helemaal niet zo blij mee. Er mankeert altijd wel iets en daar is het negatieve zelfbeeld. Maar er zijn nog veel meer zaken die hieronder vallen. Je vindt jezelf bijvoorbeeld, stom, of dom, of niet slim, niet pienter. Je kijkt tegen anderen op. Je durft niet zoveel te opperen, je bent in gezelschap altijd stil en op de achtergrond.

Allemaal tekenen van een negatief zelfbeeld. Oftewel, je hebt jezelf zoals je bent niet geaccepteerd en lief. Ga dan maar eens een partner vinden. Die aan jouw ideaalbeeld voldoet? Want dat is wat je in feite zoekt, zonder er erg in te hebben zelf.

Want aangezien jij zelf rondloopt met een negatief zelfbeeld, loop je hierdoor rond met een ideaalbeeld en dat beeld projecteer je op de ander. Ingegeven door angst. En een angstig hart kan zich niet openstellen, omdat het zelfbeeld negatief is. Snap je nu waarom relaties niet willen lukken, geeft medium Claire van Mediums en Paragnosten aan!

Er is geen ideaalbeeld, er is geen perfectie. Er is wel een perfect persoon en dat ben jij. Alleen zie je dat niet, je denkt er namelijk heel anders over. Je wilt het perfecte plaatje zijn, terwijl je dat dus al bent, zoals je bent.

Zodra je dat in de gaten gaat krijgen, het besef binnenkomt, dat je mooi bent, zoals je bent, perfect bent zoals je bent, dan kan je een partner toelaten. Je hart staat immers dan open voor jezelf. Die energie die voel je zelf, het geeft een fijn, vrolijk, enthousiast gevoel. Waarbij lef en durf en moed met humor doorspekt, de boventoon voert in je leven.

Die energie, geeft medium Claire van de website Mediums en Paragnosten, onderdeel van Eddie.EU aan, die wordt door een andere ziel opgepakt. Als open, spontaan, oprecht, eerlijk, vrij. En dat is toch wat je het liefste wilt?

Dan wordt het tijd om het negatieve zelfbeeld in de ban te doen en aan de slag te gaan en dat kan heel goed met een medium of paragnost, die jou inzichten kan geven. Hoe of je van dat nare zelfbeeld over jezelf a kunt komen.

Wil je een liefdesrelatie zoals je het voor ogen hebt? Het start echt bij jezelf. Een positief zelfbeeld hebben. Dan durf je jezelf toch te tonen aan de ander? Dan ben je toch trots op wat je in je hebt, dat laat je zien.