Hoe bouw je samen aan een relatie?

Hoe bouw je samen aan een relatie?Hoe bouw je samen aan een relatie? Ach we zijn dolgelukkig, kunnen met elkaar lezen en schrijven, geen vuilte aan de lucht. Dit blijft zo tot aan de eeuwigheid, denken we. Totdat er een barstje ontstaat, zand er over. Of onder het tapijt er mee.

Nou, zo bouwen we niet samen aan een relatie. We maken de relatie juist naar de knoppen. Bouwen dus aan een relatie. En daar bedoelen wij spiritueel hulpverleners niet mee, zoals de meeste mensen aan bouwen denken. Huisje boompje en beestje, vakantie, auto, werk.

Bouwen aan vertrouwen, daar gaat het om. Dat is het allerbelangrijkste wil je een liefdesrelatie samen in stand kunnen houden. De effort die we steken in ons werk, als we die ook eens met dezelfde inzet en trouw zouden steken in onze relaties.

Wat zouden er dan veel meer relaties een kans van slagen hebben. Er is wel een reden voor waarom we het niet doen. We zien de noodzaak er helemaal niet van. Een voorbeeld, onze kinderen gaan allemaal op zwemles, we zijn ons bewust van het gevaar van water. We kunnen verdrinken als we niet kunnen zwemmen.

Hier zijn we wel van doordrongen, net zo goed als dat we ons volledig inzetten voor ons werk. Ook daar zijn we van doordrongen. Je lapt je werk niet aan je laars, dan vlieg je er uit, geen geld, geen inkomen, geen leven.

Dus ook hier zien we de noodzaak van. Maar komt het aan op het relationele, daar zijn we op geen enkele manie nog doordrongen van de noodzaak ons best er voor te moeten doen. Hier zijn we nog blind voor en de gevolgen zijn niet mals.

Het meeste verdriet, zegt een medium van Eddie.EU hebben we als een relatie verbreekt. Jaren kunnen we bezig zijn om het los te laten en achteraf noemt iedereen die periode, de hel op aarde. Misschien wordt het dan toch echt eens tijd de noodzaak te gaan zien, dat we aan een liefdesrelatie moeten bouwen. Net zo veel ons bewust er van zijn, als de noodzaak van zwemles.

Bouwen aan vertrouwen, aan communicatie, aan verbinden, aan samen in je kracht staan, aan elkaar vrij laten, aan elkaar alles te delen. Geen geheimen, je veilig voelen. Het is nogal niet wat. Niemand die het doet!

We gaan het ons pas realiseren als we het zover hebben gemaakt samen, dat we lijnrecht tegenover elkaar zijn komen te staan. De een er uit wilt stappen, de ander smeekt, niet doen. Dit alles had voorkomen kunnen worden.

Door op de eerste plaats ook te kijken naar de ander zijn gedrag en karakter. Is de helft al mee gewonnen. Daarnaast elke dag de moeite nemen met elkaar te praten. Dit hoeft niet langer te duren dan een paar minuten.

Door elkaar een paar vragen te stellen, die essentieel zijn, ben je al aan het bouwen. Aan vertrouwen, aan verbinding. Wat heb ik vandaag gedaan, waar ik mij niet bewust van ben en jij je aan hebt gestoord of geïrriteerd.

De andere vraag luidt. Wat heb ik vandaag gedaan waar ik mij niet bewust van ben en jij blij van werd. Wat denk je dat het effect hiervan is? Enorm. Je moet bewust in de relatie staan, nadenken, observeren. Als je dit samen serieus aanpakt, leer je elkaar steeds beter kennen. Krop je niets op, geef je elkaar de ruimte elke dag te uiten. Zo blijf je op een fijne manier samen!