Dure tijden vragen om bewuster te leven

Dure tijden vragen om bewuster te levenDure tijden vragen om bewuster te leven. Het zal werkelijk niemand zijn ontgaan, dat we inmiddels voor grote uitdagingen staan. Met name op het vlak van ons zuur verdiende centen. Je kunt ze tenslotte maar één keer uitgeven. Geconfronteerd met hogere energieprijzen, worden we ineens allemaal een stuk bewuster.

Niemand wil dit, iedereen wil zijn leventje voortzetten, zoals die gewend is. Maar ja, van een budget moet alles worden betaald. En als dan de prijzen de pan uitvliegen, moet je iets. Bewuster in het leven gaan staan.

Bewust leven is eigenlijk, ondanks de ellende, best een mooi ontwikkeling. Door weer na te moeten gaan denken, over waar je wat aan uit wilt geven. Je toch er warmpjes bij wilt zitten, kan het zomaar zijn. Dat het kopen van een paar schoenen ineens niet meer kan.

Je bent je er van bewust aan het worden dat je die paar eigenlijk niet nodig hebt. Ook gaan we op zoek naar creatieve oplossingen. Waardoor we toch met hetzelfde geld wel proberen rond te komen. Er is geen alternatief.

Je verdient een bepaald bedrag per maand. De prijzen gaan gigantisch omhoog. Hoe bewust ben ik eigenlijk aan het leven. En zo kent dit nadeel ook ineens een voordeel. Bewustwording. Wat heb ik nodig, wat niet, zegt een spiritueel consulent van Eddie.EU.

Kan de verwarming niet een graad lager, of misschien wel 2. Als je het op jaarbasis gaat berekenen, scheelt 2 graden elke dag je zomaar 728 kuub gas in een jaar. Reken uit wat je daarmee kunt verdienen. Of aan iets anders kunt uitgeven.

Bewuster leven, minder consumeren. Weet je welk effect het ook heeft? Dat we zorgvuldiger en serieuzer met ons leven gaan omspringen. We staan veel meer stil bij wat wel belangrijk is en wat niet.

Je kunt er op een gegeven moment zoveel lol in krijgen, dat je alternatieven bedenkt, waardoor het zomaar kan zijn, dat je iets overhoudt, wat je eerst niet voor mogelijk houdt. Als medium werkzaam bij Eddie.EU ben ik er zelf mee aan de slag gegaan. Ik leef altijd al heel bewust en neem mijzelf, mijn lijf, mijn leven serieus. Dat heet zelfliefde.

Maar kwam tot de ontdekking dat ook ik eigenlijk nog zaken liet gaan zoals ze gaan. Door de verarming niet meer automatisch elke ochtend aan te laten slaan, zie ik dat het wakker worden in een koude omgeving, mij eigenlijk heel goed doet.

Je huid krijgt er een oppepper van, je lijf moet harden werken om warm te blijven. Hierdoor ervaar je meer energie. Je bent bewuster aan het kijken wanneer zet ik de verwarming wel aan. Welke boodschappen zijn in de reclame.

Waar kan ik wat meer van inslaan nu er van een bepaald product een aanbieding is. Ik merkte als medium, door zo bewuster met alles om te gaan, dat ik enthousiaster werd. Levendiger, omdat je meer moeite moet doen.

Ineens is alles niet meer zo vanzelfsprekend en dat maakt het dat bewuster leven voor iedereen eigenlijk een must is. Uit je comfortabele zone stappen en je creatieve geest aanzetten. Je kunt veel meer dan je denkt. En op een gegeven moment krijg je er lol in.

Houd een ding wel vast. Iets waar je intens van kunt genieten. Bijvoorbeeld je favoriete kop koffie. Je zult zien, door te minderen, en jezelf dit te gunnen, begin je lol te krijgen in bewuster in het leven te gaan staan.