De meeste mensen richten hun leven in naar wat anderen over ze denken

De meeste mensen richten hun leven in naar wat anderen over ze denkenDe meeste mensen richten hun leven in naar wat anderen over ze denken. Herkennen doe ik het zeker, als kind zijnde werd je al mee geconfronteerd. Je wilde veel vriendjes en vriendinnetjes hebben, want stel je voor, dat dat niet zo was. Dan voelde je niet gezien en gehoord.

Naarmate je ouder wordt, gaat het inrichten van je leven, hoe anderen over je denken, nog veel grotere vormen aannemen. Kijk maar eens wat kleding met iemand kan doen. Als iemand een merkschoen aanheeft, dan wil je dat ook. Als iemand een duur speelgoed heeft gekregen, dat wil je ook. Als je van jezelf je eigen spiegelbeeld niet mooi vindt, je vergelijkt je met anderen. Ga je aan jezelf sleutelen.

Als puber zijnde zorgen dat je opvalt, als collega zorgen dat je de beste bent. Naar eventuele potentiële partner laten zien dat je een goede partij bent. Naar je partner toe laten zien hoe goed je wel niet voor de ander bent. Naar de buren toe altijd een glimlach, zorgen dat alles smetteloos is en niemand een onvertogen woord ergens over kan zeggen.

Ik herinner mij mijn moeder, die altijd bang was dat de buurt er wel niet over zou kunnen denken. Zelf heb ik daar nooit zo bij stilgestaan, maar wel dat ik mijn aanpaste aan wat anderen van mij zouden denken.

We doen het in feite allemaal. Best heel vreemd dat we het doen, we zijn namelijk allemaal verschillend en uniek. Maar op de een of andere manier willen we voor niemand buiten de boot vallen. De meeste mensen richten hun leven in naar wat anderen over ze denken.

Hopelijk denk je nu, zegt medium Helen werkzaam als spiritueel coach bij Paragnost Eddie vallende onder Eddie.EU, dat doe ik echt nooit meer. Want het is een zelfvernietigende activiteit. Ik had pas iemand aan de telefoon en was door haar ex aangesproken, dat ze niet belangrijk was. Wel hun dochter.

Ze had er een hele dag pijn van in haar buik gehad. Ik ga haar aan, zegt medium helen, dat dit zo’n typisch geval is, van constant maar bezig zijn wat anderen van je denken. Ze kon het eerst niet plaatsen. Toen ik haar uitlegde, dat ze haar leven zo inricht wat anderen van haar denken, zag ze het in.

Eigenlijk zeg je, dat ik hier pijn van in mijn buik had, was helemaal niet nodig. Ik had aan moeten geven, dat zijn uitspraak mij raakte en niet respectvol is. Juist, geeft medium helen van Paragnost-Eddie.nl aan.

Nu heb je door, dat je je hele leven hebt ingericht om maar het perfecte plaatje neer te willen zetten voor anderen. Ondertussen laat je je klein maken, onzichtbaar, onder de tafel duwen. Je bent daarnaast maar aan het zoeken naar de weg, om met hem overweg te blijven kunnen, omdat je voor je dochter het beste voorhebt. En hij je het gevoel geeft, dat je niet goed genoeg bent voor je dochter!

Ook hierbij richt jij je leven in van wat anderen van je denken. Je zoekt naar een compromis, een manier dat hij je niet meer afwijst. Ik zie het nu, geeft de cliënt aan. Ik zie dat ik door zo te doen en te reageren, of juist niet te reageren, mijn leven inricht naar wat anderen van mij denken.

Wat ben ik blij dat ik je gesproken hebt medium Helen. Ik ga hier direct werk van maken. Ik ga stoppen met mijzelf ziek te maken. Nooit meer pijn in mijn buik. Daar ga ik voor.