We zien vaak alleen de negatieve dingen van een ander

negatieve dingenWe zien vaak alleen de negatieve dingen van een ander. Let er maar eens op, wat valt ons op van een ander en bij anderen? Dat die naar onze maatstaven ander gedrag vertoont, of zich anders kleedt en daar hangen we altijd een negatief iets aan vast. Het komt niet bij ons op om naar positieve dingen te kijken. Alsof dat de gewoonste zaak van de wereld is.

Of het nu in een relatie is, contact met ouders, kinderen, vriendinnen, collega’s. Als alles loopt en zijn gangetje gaat, geen vuiltje aan de lucht. Maar oh wee als er iets gebeurt, waar we niet blij en gelukkig mee zijn. Dan zijn de poppen aan het dansen.

Met andere woorden, we zien het niet! We zien de goede dingen van een ander niet. Die zijn gewoon! We zien alleen maar de negatieve dingen van een ander. Die merken we op en willen we dan ook dolgraag de ander onder zijn neus wrijven.

Wat zou er gebeuren, denk je, als we de positieve dingen zouden gaan zien? En die ook gaan benoemen. Wat zou er dan gebeuren? We gaan het eens vragen aan een medium werkzaam voor Eddie.EU op de spirituele hulplijn Paragnost Eddie.

Tja, daar is een heel simpel antwoord op te geven. We zouden ieder voor zich ons vele malen beter gaan voelen. We zouden opener worden, met veel meer zelfvertrouwen rondlopen. Het zou niet alleen ons individueel heel veel doen. De gehele mensheid gaat er profijt van hebben.

Maar hoe komt het dan, dat we dat dan niet standaard doen? Dat is een hele goede vraag, geeft het medium van Paragnost Eddie aan. Wij als spiritueel medewerkers vragen ons dat al jaren af. We zijn elke dag bezig de mensen te vertellen dat juist te gaan doen.

Maar het zou zo fijn zijn als we dit onze kinderen gaan aanleren. Dan wordt het een gewoonte op de goede dingen voortaan te gaan benoemen in plaats van op tilt te staan als er iets negatiefs gebeurt. Waarom het niet gebeurt?

Schijnbaar wil, kan de mens de omslag niet maken. Geven we al eeuwen lang hetzelfde door en mee. Je moet het zo zien, ouders van kinderen zijn ook zo opgevoed. Het kind krijgt dan te horen. Niet doen, stop er mee. Laat gaan, houd je mond. Zie je wel, moet ik je weer waarschuwen.

Allemaal woorden die een negatieve klank in zich hebben. Er wordt praktisch nooit gezegd. Wat heb je dat goed gedaan. Ben heel trots op je. Zie je wel dat het je lukt, dat je het kan. Met andere woorden, we groeien op met de blik te richten op het negatieve en niet op het positieve.

Hierdoor heb je als mens al een achterstand, hoe gek dat ook klinkt. Er is je namelijk constant op een bepaalde manier ingepeperd dat je niet goed genoeg bent. Daarnaast nemen we, zoals onze ouders met elkaar omgaan, het een op een over.

Er zou één generatie moeten komen, die het over een totaal andere boeg gooit. Die niet meer kijkt naar het negatieve bij de nader. Die alleen maar de positieve dingen gaat zien en benoemen. Kinderen groeien er dan mee op. Dan zijn we er vanaf.

Want wat is er niet fijner, als je iemand opbelt en als eerste te horen krijgt. Wat leuk dat ik je hoor. Iemand voor je heeft gekookt, wat we heel normaal vinden nu, maar dat je dan hoort. Dank je wel, zo fijn dat ik het zelf niet heb hoeven doen.

Of dat iemand iets doet wat je niet bevalt en tegen de ander zegt. Ik merk dat ik het anders zou doen. Hoe vind je mijn aanpak? Veel fijner toch om zo met elkaar in verbinding te zijn.