We herinneren anderen niet zoals ze er uit zagen

We herinneren anderen niet zoals ze er uit zagenWe herinneren anderen niet zoals ze er uit zagen, of deden. Wel welk gevoel ze ons gaven. Wat zijn we toch allemaal druk met onszelf. Om ons maar op ons best te presenteren. Nou, een medium of paragnost weet wel beter. Die weet dat nog nooit iemand is herinnert door hoe die er uitzag. Wel welk gevoel de desbetreffende persoon te weeg heeft gebracht.

Sta zelf maar eens stil bij iemand die je haren geleden in je leven had. Wat herinner je je nog van deze persoon? Of die aanwezig was, lief, aardig of juist altijd verzuurd van binnen en niet te pruimen. Blij dat je er vanaf was.

Het beeld dat we dagelijks van onszelf schetsen is een beeld zoals we graag door de buitenwereld willen worden gezien. Daarvoor halen we dagelijks letterlijk en figuurlijk alles uit de kast. Kunnen 6 broeken, 3 rokken en 5 jurkjes voor oud vuil op het bed achterblijven, als je eindelijk de keuze hebt gemaakt voor wat je die dag wilt aantrekken.

We zijn er heilig van overtuigd zegt Medium Yvonne van mediumsenparagnosten.nl dat we dit moeten doen, om zo maar goed voor de dag te komen. En dan hebben we het nog niet over datgene wat we van onszelf en aan onszelf heel lelijk vinden. En proberen op allerlei mogelijke manieren te verbloemen.

We zelfs plastische chirurgie voor gaan toepassen, om er voor te zorgen dat we onszelf maar niet meer hoeven te ergeren. Nou, meer dat de buitenwereld ons mooi vindt. Er zijn er maar heel weinig die dit echt voor zichzelf doen. Als een ieder heel eerlijk is tegen zichzelf.

In feite loop je, als je elke dag dit zo ongelooflijk vindt, nep rond. Het is fake. Je bent niet echt, dat zit verstopt en wil je ook niet laten zien. En dat betekent dat je door anderen vaak niet gezien wordt en gehoord. Dat anderen je links laten liggen.

Je snapt het niet, ben ik niet leuk genoeg dan? En zonder het jezelf af te vragen ga je aan de slag met een andere haarstijl, andere haarkleur, sloof je je nog iets meer uit. In de hoop dat mensen je wel zien staan.

Kun je voorstellen dat dit allemaal moeite voor niets is, als blijkt dat mensen je gaan herinneren aan welk gevoel je ze meegaf. Kijk maar eens terug naar een ex, daar heb je niet eens meer echt een beeld bij, als dat al lang geleden is. Maar je hebt er wel een gevoel bij.

Ook bij overledenen werkt het zo. We herinneren ons vaak de momenten dat we samen plezier hadden, fijne gesprekken, liefdevol, fijn. Dat allemaal is een gevoel. En ja, misschien zag oma er altijd wel hetzelfde uit. Altijd met dat eeuwige schort voor, maar dat hoorde bij oma, dat gaf haar charme. Dat maakt haar juist excentriek.

Zie je wel, weer een gevoel dat jee r bij hebt. Des te beter is het om tijdens het leven zo authentiek mogelijk te zijn. Jezelf te zijn en je niet beter, anders of mooier voor te willen doen, dan wie je bent. Daarmee valt al het mooie weg.

Als je op je werk, bij bijeenkomsten het gevoel hebt, dat je het moeilijk vindt om in gesprek te gaan. Het idee hebt dat er over je wordt geroddeld. Kijk dan niet naar de anderen. Durf naar jezelf in de spiegel te kijken en eerlijk te zijn.

Ja, ik maak mijzelf mooier. Ik doe mijzelf mooier voor. Daarmee lok ik roddelen en afstand van anderen uit. Nu weet ik het, begrijp ik het. Vanaf nu ga ik echt zijn!