Wat leeft het lekkerst? Hou het simpel

Hou het simpelWat leeft het lekkerst? Hou het simpel. Als je het leven simpel houdt, is het op de eerste plaats overzichtelijk en dat op zich geeft al rust. We moeten al zoveel. En juist al dat moeten, maakt ons leven op zich al ingewikkeld genoeg. Daarnaast overweldigd het leven ons, echt!

Overweldigend betekent dat we overdonderd zijn van de mogelijkheden, de spullen, de soorten, wat allemaal kan. Kijk maar eens naar het ontmoeten van een partner. Het kan op de straat van de hoek, in de super, de roze mandjes van de Jumbo. Zie jij je er al een pakken? Het kan online, het kan gratis, het kan voor veel geld. Het kan op spiritueel vlak, 50+, jongens waar ga je beginnen?

Dan hebben we het nog maar niet aan de overvloed die tegenwoordig in onze mobiele telefoon voorhanden is. Als je wilt, kun je van alle apps die beschikbaar zijn een dagtaak maken. Kun je met het lezen van het nieuws dat elke dag wordt geschreven, wil je dat bijhouden, niet eens meer aan iets opruimen of schoonmaken toekomen.

Het leven van tegenwoordig is echt overweldigend en dat komt ons als mens echt niet ten goede. Ga maar eens aan de slag met het inrichten van je huis. De keuze is reuze. Je ziet op een gegeven moment echt niet meer wat nou bij jou past.

Zijn we doorgeslagen in alles? Een goede vraag die we gaan stellen aan een spiritueel consulent van Eddie.EU. Je kunt wel stellen dat we doorgeslagen zijn in aanbod van alles, ja. Als je er gevoelig voor bent, kun je er compleet op vastlopen. Daarom is ons motto ook, vanuit spiritueel oogpunt gezien. Leef simpel.

Heb je echt alles nodig wat je doet? Absoluut niet. Heb je echt alles nodig wat je inmiddels in je huis hebt verzameld? Zeker niet. Denk maar eens aan al die volle kledingkasten, vaak zijn het koopjes in de uitverkoop. Ach denk je dan, heeft allemaal niet zoveel gekost. Maar heb je het nodig?

Een van de dingen waarmee je kunt starten is minimaliseren. Je zult zien, je moet afkicken, echt. We zijn zo gewend op geld uit te geven, het liefst maken we het elke maand op. Het brandt in de hand, zeg maar.

Het is dus het minimaliseren van de aankopen, met name de impulsaankopen. Maar ook minimaliseren wat je elke dag tot je neemt, op al die sociale media. Begrijp dat alles op een bepaalde manier verwerkt moet worden. Ook de tijd die je er aan uitgeeft, als je daar bij stil gaat staan, zie je dat je soms dagen allerlei plannen hebt en er niet toe komt, omdat je maar op dat kastje zit te kijken.

Het maakt een mens onrustig, geïrriteerd, sloom, de energie stroomt niet meer, die wordt stroperig. Begrijp ook dat je eigenlijk een vorm van verslaving hebt ontwikkeld, zegt medium Marco van de spirituele chat website Paragnostenchat.

Die verslaving vraagt elke dag om meer. Dat betekent dat je vastloopt. Om die reden hou het leven simpel. Baken af, zorg dat je eens goed kijkt naar je dagindeling, maar ook naar je inkomsten. Waar spendeer ik mijn tijd aan. Waar geef ik geld aan uit.

Vaak als je het zichtbaar maakt voor jezelf, zie je dat je ongemerkt heel veel dingen doet en koopt, die niets toevoegen in je leven. Maar je leven wel onrustig maakt.  Iedereen zal op een gegeven moment gaan inzien, dat rust in het leven, met een paar simpele dingen om je heen, toch echt de grootste pot goud is in een mensleven.