Snoepen, het is zo lekker. Wat zit er onder?

Snoepen, het is zo lekker. Wat zit er onder?Snoepen, het is zo lekker. Wat zit er onder? Wie houdt er nou niet van snoepen? Waarbij we al snel denken aan zoetigheid, in de vorm van chocolade, taart, repen, bonbons, gebak, noem het maar op. Maar snoepen is ook, hartig snoepen, van een wijntje snoepen, of een ander (alcoholisch) drankje. Het is een sigaretje roken, kleine tomaatjes naar binnen peuzelen. Winkelen kan ook een vorm van snoepen zijn.

Eigenlijk kun je onder snoepen heel veel verstaan, maar het komt er op neer, dat je het doet, omdat je er zin in hebt. Als een soort van verwenmoment voor jezelf. Je gunt jezelf iets. Iets extra’s, wat je anders normaliter niet zou doen.

Het snoepen moet je een bepaald gevoel geven, wat in het teken moet staan, van goed voelen. Het kan een beloning zijn na het klaren van een klus. Het kan een moment zijn om iets te vieren met jezelf, een mijlpaal. Als het om deze vromen van snoepen gaat, is de reden zichtbaar.

Maar er zijn ongelooflijk veel redenen dat we snoepen, zonder dat we de reden er voor weten. Kunnen we dan nog van snoepen spreken, of is het een verslaving geworden? Snoep je, omdat je niet goed in je vel zit, depressieve gevoelens ervaart, en hierdoor dat gevoel even een moment kunt loslaten?

We gaan de vragen eens voorleggen aan een van de spiritueel medewerkers, werkzaam voor Eddie.EU. We komen uit bij Medium Natasja van Paragnostenchat.nl. Zij is is een heldervoelend medium, met een sterke intuïtie en helpt een ieder graag bij de problemen die die ervaart.

Medium Natasja kun je ons uitleggen waarom we als mens snoepen? Kijk, in onze kindertijd wordt ons iets aangeleerd. Wat kreeg je als je gevallen was als troost? Juist, iets om te snoepen. Hier ligt in feite de basis voor ons snoepgedrag. Het is dus eigenlijk een soort van troost.

Als je dit doortrekt naar volwassen leeftijd, zijn we er aan gewend geraakt, om onszelf te troosten in de vorm van iets lekkers. Ben je in een negatieve mood, dan zitten er stofjes in je lijf die vragen om troost. De een pakt chocolade, de ander zijn handtas om een middag te gaan shoppen.

Het kan erge vormen aan gaan nemen, dan spreken we van een verslaving. Die ergere vormen kunnen voortkomen uit trauma’s. Zo zijn er mensen die zo dik zijn geworden, omdat ze alleen nog maar konden eten.

Als deze mensen gaan inzien dat het zeer ongezond is, dan gaan ze niet alleen aan de slag met afvallen, maar ook aan de slag met hun geestelijke gezondheid. Dan blijkt vaak dat er sprake is van een groot onderliggend lijden. Het snoepen moet dan constant plaatsvinden om de pijn niet aan te hoeven gaan en te voelen.

Af en toe eens iets lekkers pakken, heerlijk, zegt medium Natasja werkzaam bij Eddie.EU. We mogen als mens onszelf belonen. Niets mis mee. Maar het gaat doen en als je iets hebt opgegeten en direct alweer behoefte voelt aan het volgende. Dan eet je niet om er van te genieten. Of ga je niet shoppen, om iets te kopen wat je nodig hebt.

Je gaat het doen om een hele andere reden. Dat kan afwijzing zijn, jezelf niet goed genoeg vinden, lelijk vinden. Of juist willen afvallen, maar dat elke dag uitstelt. Dan heb je dus last van uitstelgedrag.

Jezelf verwennen met iets waar je blij van wordt, oké. Snoepen om iets voor jezelf te verbergen. Niet oké. Ze hebben dan echt een probleem en daar help ik ze, graag mee, geeft medium Natasja van Paragnostenchat.nl aan.