In conflict tussen gevoel en gedachten

In conflict tussen gevoel en gedachtenIn conflict tussen gevoel en gedachten, spreekt gevoel de waarheid. We lopen allemaal af en toe wel even vast. Ga ik het zus doen, of doe ik het zo, wat is wijsheid. Bij kleine en makkelijke keuzes, denk je, ja, dat is wel goed. Maar bij grote en ingewikkelde vraagstukken, kan het ineens heel lastig worden.

Als je bijvoorbeeld aan het daten bent en er zijn reeds een aantal ontmoetingen geweest en jij vindt de ander echt leuk, maar je krijgt niet echt hoogte van de ander. Wat is dan wijsheid? Hier kunnen de spoken in ons hoofd hele grote vormen aannemen.

We horen dan als medium of paragnost vaak de vraag gesteld. Gaat het iets worden met die en die, want ja, als je het nou maar weet, waar het naartoe gaat, kun je er rust in vinden. Nou, dat is wat we denken, maar zo werkt het niet.

Want jij hebt een conflict tussen gevoel en gedachten, en eigenlijk weet jij het antwoord zelf ook, je zoekt een bevestiging. En eigenlijk zou je dat niet moeten doen en waarom niet? Je zou juist, als de ander nog niet zo een open boek is, rustig je leven verder moeten leven. Bij jezelf denken, ik vind de ander leuk, maar als die zo is zoals die nu is en zo blijft, wat kan ik er dan mee?

Je belt of chat namelijk niet voor niets met een medium of paragnost. Je zoekt niet voor niets een bevestiging. Eigenlijk ben je dan gevoelsmatig al in de twijfel terecht gekomen. Zie je dat! En die twijfel is een gevoel.

Nu zijn we er. Als je twijfelt, voel je iets. Je voelt dat de ander zich niet volledig aan je blootgeeft. Als het om liefde en relaties gaat, hoort er een bepaalde stroming te zijn, van beide zijden. Voel je die niet, dan heb je al een antwoord. Kun je het innerlijk conflict er over mee voor zijn.

Het wil niet zeggen, dat de ander niet de juiste is, dan denk je te zwart wit. Geef het de tijd. En houdt dit in je achterhoofd. Niet iedereen zal zich in het begin volledig openstellen of blootgeven. Hang er nog niet een conclusie aan.

Maar, je gevoel geeft al wel iets in, vaak vinden we het dan lastig dat te duiden. En gaan we in onze gedachten op zoek naar het antwoord. Daar ga je het niet vinden. Dat antwoord zit in je gevoel. Maar ja, wie leert er nou als kind zijnde naar zijn gevoel te luisteren en dat gevoel in woorden om te zetten.

Bijna niemand krijgt dit mee, terwijl het toch zo’n ongelooflijk mooi, handig en fijn instrument is. We kunnen namelijk niet zonder, als we ons eigen leven zonder al te veel stress willen leven. Maar gelukkig zijn er spiritueel hulpverleners die jouw gevoel en gedachten heel goed kunnen scheiden.

Jou het antwoord te geven, waar je naar op zoek bent. En als je dan het antwoord hoort, tijdens een spiritueel consult, dan zeg je vaak. Ik wist het eigenlijk al, zie je dat je het antwoord zelf ook weet, maar het nog lastig is, om naar dat gevoel te luisteren.

Gevoel spreekt de waarheid, altijd. Als je voelt dat een ander afstand neemt, is dat waarheid. Als je gevoel aangeeft, dat er iets speelt, is dat waarheid. Maar we vinden het zo ongelooflijk lastig om dat gevoel te horen, te voelen en te duiden.

Des te meer je er in oefent, des te gemakkelijker dat het wordt. Je voelsprieten niet afstellen op alles buiten jezelf om, maar naar binnen gericht. Maakt jouw leven echt veel aangenamer en makkelijker en minder stressvol. Het gaat tenslotte om jouw leven en niet van anderen. Die hebben de verantwoordelijkheid over hun eigen leven, net zoals jij.