Hoe weet je dat je te maken hebt met een narcist?

Hoe weet je dat je te maken hebt met een narcist?Hoe weet je dat je te maken hebt met een narcist? Het blijkt dat het aantal narcisten toeneemt en dat we daar zelf de veroorzaker voor zijn. Narcisme ontstaat als we kinderen geen grenzen meegeven. Ze voelen zich dan oppermachtig en die macht passen ze toe in de vorm van narcisme.

Waar vroeger, althans nu, vonden dat kinderen te streng werden opgevoed. Voeden we kinderen nu, althans sommigen, grenzeloos op. Ze worden volledig in de watten gelegd. Hebben ze een pruillipje, staat mama al klaar om het kind er van af te helpen.

Springt moeders bij het minste of geringste voor haar kind in de bres. Onwetend at ze op deze manier van haar kind een narcist aan het maken is. Dat we hiermee mensen iets meegeven, waar ze later zelf veel last van zullen hebben. In eerste instantie niet, ze weten niet beter dan wat ze doen, ze geweldig vinden.

Maar hun omgeving, partners, daarvoor zijn deze mensen echt monsters. Hoe weet je of je te maken hebt met een narcist? Herken de signalen, echt zo vroeg mogelijk., Staar je niet blind om de charmante glimlach, de mooie woorden, de dure cadeaus.

Het in de watten leggen, duurt maar even, daarna slaat de narcist toe. Die kan dan bijvoorbeeld zeggen. Ik vind je een rokje zoveel leuker staan, zeker met die hoge pumps er onder. Jij denkt hier niet bij na, dat dit narcisme is. Dat is het wel.

Maar het gaat zo geraffineerd, dat je bereid bent het voor de ander over te hebben en je trekt voortaan leuke kokette rokjes met hoge pumps aan. Zo zie ik je het liefs, zegt de narcist dan en paait je met een zoen op je wang. Inmiddels wordt het volgende alweer voorbereid door de narcist. Net zo lang totdat die je volledig in de tang heeft.

Er zijn een paar uitspraken die elke narcist toepast. De schuld ligt altijd bij een ander en daarbij worden smoezen gebruikt als. Zie je wel, jij laat mij weer niet uitpraten. Deze zin wordt te pas en te onpas toegepast. Helemaal als je een punt wilt maken. Je wordt direct onderbroken, je krijgt de kans niet om datgene te zeggen wat je op je hart hebt.

Ze zeggen ook heel vaak dat ze spijt van iets hebben, wat ze helemaal niet hebben. Ze gaan op dezelfde voet verder en het woord sorry komt op een gegeven moment je keel uit. Stampvoetend wil je hem dit duidelijk maken, maar daar komt de zin alweer tevoorschijn. Hij laat je niet uitpraten.

Inmiddels begin je aan jezelf te twijfelen, denk je terug aan zijn romantische kant. Nogal wiedes, dat weet hij en soms laat hij die ook even zien. Maar verder laat hij je aan je lot over. Hij is geenszins van plan aandacht aan je te besteden, hij is veel te druk met anderen  te manipuleren en de man te zijn die het allemaal heeft gemaakt.

Dat manipuleren doet hij ook met andere vrouwen, daar gebruikt hij dezelfde charmes bij als die hij aan jou heeft laten zien en waar je voor bent gevallen. Hij heeft deze aandacht nodig, als voeding, om zijn ego te strelen.

Jij denkt dat hij je trouw is, nee dus en als je er achter komt, dan ligt het aan jou. Jij wilde niet met hem intimiteit hebben als hij het wel wilde. Met andere woorden, alles ligt aan jou en zo probeert hij met alles weg te komen.

Kijk goed als je een charmante man tegenkomt. Dat zijn ze in het begin allemaal. Jij ook, jij laat ook je beste kanten zien. Maar ga ook met gezond verstand aan de slag. Zodra je niet mag uitpraten, sorry wordt gezegd en er veranderd niets, jij overal de schuld van krijgt. Heb je een man te pakken met zeer vervelende narcistische trekken.