Het lijden bestaat niet

Het lijden bestaat nietHet lijden bestaat niet. Wat we als mens als lijden ervaren, heeft vaak te maken met wat er in ons leven is gebeurd. Of waar we over nadenken wat in de toekomst kan gebeuren, of juist niet gaat gebeuren. Hier ontstaat het lijden uit.

Maar wat is gebeurd, is gebeurd, wat nog komen gaat, komt vanzelf. En zo komen we er achter dat lijden niet bestaat. Dat het bestaat in een mens zijn hoofd, omdat die er mee bezig blijft. Over na aan het denken is,

Zeg maar aan het piekeren is. Zorgen maken, oftewel bezig zijn met iets wat nutteloos is. Het is het vasthouden aan iets, waarbij allerlei emoties ook naar boven komen. En de gedachten tezamen met de emoties, zorgt er voor dat de mens lijdt.

Hoe fijn zou het zijn, zegt een spiritueel consulent van Eddie.EU als datgene wat is geweest, weliswaar emoties bij voelt, maar het ook weer snel kunt loslaten? Hoe fijn zou het zijn als je je realiseert dat bezig zijn met de toekomst, je er druk over maken, je onnodig laat lijden.

Zo komen we bij het woord loslaten. Daar is de mens heel slecht in. Die houdt alles vast vaak. Voorkomend uit een onderstroom van angst. Wat er is, je moet er niet aan denken dat het er niet meer is. Vaak denken we dan in eerste instantie niet eens aan wat echt belangrijk is.

We denken aan dure spullen, als huis, auto. Maar dat alles is vervangbaar. Jij bent niet vervangbaar. Van jou is er maar één. Maar wie denkt daar nu aan? Wie denkt er nu aan zichzelf in het leven? Praktisch niemand, omdat we dit als mens onvoldoende belangrijk hebben gemaakt.

Hoe gek het ook klinkt, zegt een medium van Eddie.EU, iedereen komt daar vanzelf een keer achter. Vaak als er sprake is van erg veel leed en lijden. Dan doen we onszelf zo te kort, zijn we zo bezig met wat is geweest, of komen gaat.

Dan we onszelf volledig in de steek laten. Zodanig hard, dat we op een gegeven moment geen energie meer hebben in ons lijf om nog op te staan. Laat staan naar ons werk te gaan. Dan gaan we nog meer lijden, want stel je voor dat je dat kwijtraakt.

Zo blijven we in een stand staan van eeuwig lijden, terwijl het de bedoeling is dat we ons leven leiden. Dan voelen we ons namelijk krachtig en gelukkig. Het lijden ontstaat door bezig te zijn met datgene wat niet bestaat.

Het is er namelijk niet, of niet meer. Je hebt als mens altijd een keuze. Of je blijft “hangen” in wat er was en wat je wilt. Of je accepteert dat het er niet meer is en je geeft je over zoals het komen gaat.

Dat laatste is een veel fijnere manier, omdat het lijden verdwijnt. Je de ruimte neemt om in het nu te leven. Je moet het maar kunnen, zegt een paragnoste van Eddie.EU. We weten hoe verschrikkelijk moeilijk dit is. Hoe komt het dat dit zo moeilijk is?

We leren niet om te leven in het nu. We krijgen niet mee om zo met dingen om te gaan. Zouden we dat wel krijgen, dan zouden we veel minder lijden. Zouden we leren wat emoties zijn en wat ze met ons doen, zouden we vele malen eerder er van doordrongen zijn, hoeveel pijn we onszelf aandoen.

Maar gelukkig zijn wij er, de topconsulenten van Eddie.EU waarmee je 24 uur per dag, 7 dagen in de week, kunt bellen en chatten, en zelfs beeldbellen om dit lijden voortaan te gaan voorkomen.