Het is niet voor niets dat we er alleen voor komen te staan

Het is niet voor niets dat we er alleen voor komen te staanHet is niet voor niets dat we er alleen voor komen te staan. Het zal je maar overkomen, dat alles om je heen als een kaartenhuis in elkaar valt. We zeggen wel eens, alles komt in drieën, en ook dat is niet zomaar. Net zo goed dat je in je leven er een keer alleen voor komt te staan.

Alsof de duvel er mee speelt, zeggen we dan. Relatie verbroken, dus al genoeg om mee bezig te zijn, daarbovenop dan ook nog je baan verliezen, waardoor je nog meer zorgen aan je hoofd krijgt. En financieel ineens niet zoveel zekerheid meer voelt. Wat een bak ellende krijg je dan over je heen.

Als het je overkomt, is het verschrikkelijk, zegt paragnost Marie van de chatwebsite Paragnosten Chat, vallende onder Eddie.EU. Alles wat er eerst was, je partner, je veilige haven, de financiën, je werk, het is er niet meer. Wat nu. Vaak zoeken deze mensen ondersteuning in de spirituele wereld.

Niet zo gek als er geen sprake meer is van enig houvast, of zekerheid. Gelukkig kunnen wij als spiritueel medewerker veel voor ze betekenen, maar we kunnen hun leed wat ze overkomt, niet wegnemen.

Ze zullen daar zelf mee aan de slag moeten gaan, want ondanks dat wat ze overkomt, er is een reden voor. De reden kunnen zij zien, met onze heldervoelende, helderziende en helderwetende gaven. Als er zoveel ineens wegvalt, heeft het universum een belangrijke boodschap voor je.

Je komt er alleen voor te staan, om antwoorden en inzichten te krijgen. In jezelf, in het leven, in je verleden, het heden en de toekomst. Het is een periode van afscheid nemen, van je oude ik, die vaak angstig is, onzeker, twijfelachtig, moeite heeft met keuzes te maken.

Nu je er alleen voor staat, moet je wel. Je moet zelf dingen gaan oplossen, je kunt er niet meer een ander voor vragen. Je kunt nergens meer op terugvallen. Zo leer je steeds meer en meer op jezelf te vertrouwen.

Leer je zelf keuzes te maken, ga je leren luisteren naar je eigen gevoel. Je gaat minder afhankelijk zijn van anderen en je afhankelijk opstellen van anderen. Je zult zelf iets moeten doen en juist dat is de reden waarom je er alleen voor bent komen te staan.

Je leunde in het leven te veel en te vaak op anderen. Je cijferde jezelf weg, net alsof je het leven zelf niet kon leven. Dat kun je wel, zegt paragnoste Marie van paragnosten Chat, maar schijnbaar durfde je het niet.

Nu moet je en wat zul je, als je eenmaal zover bent, dat je het niet akelig, naar, eenzaam vindt, trots op jezelf zijn, dat je het in je eentje zover hebt geschopt. Je zult ook nooit meer gaan leunen op iemand anders.

Je hebt nu ontdekt hoef fijn of het is om op je eigen gevoel te hebben leren te vertrouwen. Je eigen zaakjes te regelen en van niemand meer afhankelijk te zijn. De wijsheid ontbrak om op een volwassen wijze in het leven te staan.

Je hebt nu ook ontdekt, wie je zelf bent, wat jij nodig hebt, waar je blij van wordt. Je hebt geleerd goed voor jezelf te zorgen, je grenzen te kennen en aan te geven. Dit alles had je nodig om zelfbewust en zelfverzekerd je eigen leven te gaan leven.

Nooit meer zal jij kiezen voor een staat van afhankelijkheid, dat heb je volledig achter je gelaten. Je bent dankbaar voor de gesprekken met paragnost Marie, die jou al deze inzichten heeft meegegeven.