Heb jij er erg in dat je perfectionistisch wilt zijn?

Heb jij er erg in dat je perfectionistisch wilt zijn?Heb jij er erg in dat je perfectionistisch wilt zijn? De meesten hebben het niet eens in de gaten, dat ze elke dag opnieuw bezig zijn, de allerbeste versie van zichzelf willen neerzetten. Geen enkel smetje op hun kleding, er tip top uitzien, flink in de make up, haar goed verzorgd. En dan bij het uitvoeren van werk en dagelijkse bezigheden het uiterste van zichzelf vergen.

Bang zijn om maar iets verkeerd te willen doen, want stel je voor, maken ze voor zichzelf het leven verschrikkelijk moeilijk. Ze verwachten het niet alleen van zichzelf, ook van de mensen om zich heen. Want ze zijn er van overtuigd dat je het uiterste van jezelf moet vergen. Dan loopt al snel een ander in hun ogen de kantjes er van af. Hoe is het mogelijk dat ze zo kunnen leven en denken!

We leven in een maatschappij die, zonder er erg in te hebben, van ons om perfectie vraagt. Dat we op deze manier de mens uit de mens halen, zien we niet. We leven als mens eigenlijk in een grote illusie als alles tot in den treuren perfect moet zijn.

Want als mens leer je elke dag, daar horen fouten maken bij, maar een perfectionist walgt van zijn eigen fouten. Kan er niet van slapen, hoe erg of het wel niet is.

Dat kan al om miniem kleine dingen gaan. Een klein gaatje in een panty, een minuscuul vlekje op een broek, een haarpluk die eigenwijs is, een jas zonder knoop. Het niet op tijd  inleveren van stukken. Ga maar door. De hele dag staan perfectionisten onder hoogspanning. En zich dan afvragen waarom ze zo slecht slapen? Tja.

We geven het eigenlijk onze kinderen al mee. Wees de beste, haal goede cijfers, wees gehoorzaam en vooral voorbeeldig. Zo creëren we eigenlijk mensen die geen mens meer zijn. Daarbij doet de commercie er nog een schepje bovenop. Dat jee r toch wel echt veel beter uit gaat zien, door dikke lagen op je gezicht, plastische chirurgie toe te passen. De laatste mode aan te schaffen. In een nieuw model auto te rijden. Het kan niet op. Perfectie, perfectie op elk vlak dat de klok slaat.

Al deze mensen lopen met zichzelf vast. Je kunt namelijk niet een leven leiden zonder de fout in te gaan. Je kunt van anderen niet verlangen net zoals jij te zijn. Zowel op het werkvlak als op het sociaal vlak, zegt een paragnost van Eddie.EU, gaan ze nooit krijgen wat ze diep van binnen verlangen.

De baan die ze voor ogen hebben, glipt telkens aan hun neus voorbij. De energie die ze namelijk uitstralen, is niet fijn. De omgeving voelt dit. Dit geld ook voor relaties en vriendschappen. In het begin is het leuk. Maar zodra de ander niet ook perfectionisme nastreeft en niet is zoals de persoon zelf is, zijn de poppen aan het dansen.

Deze mensen missen iets. Ze missen zichzelf, maar dat weten ze niet. Ze weten ook niet dat ze met een masker oplopen, dat wordt door anderen wel zo gevoeld. Daarom kan niemand het lang met hun volhouden. Het effect hiervan is, dat deze personen nog perfecter willen zijn. Dat kan niet en dan gebeurt er het volgende.

Ze worden door iets in hun leven tot stilstand gezet. Het ergste wat ze kan overkomen. Want ze willen door, ze hebben in zich een enorme drang om te presteren en door te gaan. Een groot innerlijk gevecht wordt gevoerd. De te meer ze zichzelf tegenwerken, des te harder krijgen ze het voor hun kiezen. Dan kunnen ze niet meer en rest nog maar één ding. Perfectionisme loslaten en zichzelf worden.

Vaak kloppen ze dan aan bij een spiritueel hulpverlener van Eddie.EU, die laat ze zien waar het mis is gegaan en waardoor. Dan beginnen ze het plaatje te zien en hoe ze zichzelf maar ook anderen jarenlang te kort hebben gedaan. Nu kan het helingsproces starten. Dat ze mogen gaan leren, ik mag fouten maken, daar ben ik mens voor.