Geen enkele relatie is zonde van de tijd

Geen enkele relatie is zonde van de tijdGeen enkele relatie is zonde van de tijd. Als medium of paragnost horen we dit vaker. Wat een zonde van mijn tijd die ik er een heb besteed zeg, aan die lapzwans. Of die leugenaar, waarom kon hij niet vanaf het begin eerlijk tegen mij zijn. Waarom moest ik pas 3 maanden later horen, dat hij nog samen is met zijn partner. Dan wel de smoes ophangen, dat het allemaal niet meer voorstelt en ze wel bezig zijn met de scheiding.

Natuurlijk doet dit pijn, we snappen dat heel goed. En zul je nu verbaasd zijn, het niet begrijpen, je belazerd voelen. En toch, wat er is gebeurd, is niet voor niets gebeurd. Nou zegt dan een chatter op paragnostenchat.nl wel eens. Het is niet de eerste keer dat het mij overkomt. Lijkt wel of ik telkens zulke types aantrek.

Aha, denkt dan het medium of paragnost die met deze cliënt aan het chatten is op Paragnostenchat.nl, er is sprake van een patroon, alleen ziet deze cliënt het zelf nog niet. Des te meer reden dat deze relaties, die inmiddels de revue zijn gepasseerd, geen zonde van de tijd zijn.

Hoe komt het dat deze vrouw elke keer weer opnieuw haar neus stoot en het niet voor elkaar krijgt een partner te vinden die open is, eerlijk en betrouwbaar. Nou zegt de cliënt dan vaak tegen het medium of de paragnost. Zeg jij het maar, ik heb geen idee.

Je kent vast wel de uitspraak dat als we ons lessen niet leren, ze steeds harder op ons pad komen, net zolang totdat we zien wat we er uit moesten halen. Ja, die uitspraak die ken ik, maar ik zie het zelf echt niet.

Welnu, zegt paragnost Domi van Paragnosten Chat, als ik in voel op jouw energie, ben je vanaf het allereerste moment dat een man je leuk vindt, razend enthousiast. De sky is the limit en je gaat er vol in. Ja, dat klopt wel.  Komt ook omdat ik zo dolgraag nou eindelijk een betrouwbare partner wilt.

Is het dan verstandig om vanaf minuut een je volledig te geven? Elk woord van de ander voor zoete koek aan te nemen? Er wel eens bij stilgestaan dat mannen jagers zijn en om die reden in het begin alles uit de kast halen om jou binnen te halen? Maar dat nog niet wilt zeggen, dat alles wat ze doen en zeggen, waarheid is.

Als je nergens op let, voluit gaat, nergens aan denkt, woorden niet voelt en binnen laat komen. Eens rustig de tijd neemt, afwacht, observeert, zegt paragnost Domi. Zul je dan misschien meer van hem te weten komen, al in het begin. Voordat je je hart al volledig weggeeft.

Zodat je weet wat voor vlees je echt in de kuip hebt. Ook eens een paar vragen stelt, als. Ben je bekend met je trauma’s? Werk je er aan en dan goed oplet hoe de ander er op reageert in woorden en mimiek. Ook eens vraagt hoeveel relaties er inmiddels de revue zijn gepasseerd, en dan ook goed luistert met je gevoel en kijkt, hoe de ander hierop reageert?

Door blind er in te gaan staan en te vertrouwen dat de ander eerlijk is, loop jij constant jezelf voor de gek te houden. Steek je er al veel te veel tijd in, voordat je er achter komt, wacht even, de intenties van de ander bevallen mij niet.

Zie je dat al deze relaties geen zonde zijn geweest van de tijd? Dat je een les er uit mocht halen en die er zelf nog niet uit kon halen. Dat je zelf zorgde voor telkens weer een teleurstelling en je diet kunt voorkomen, door er voortaan anders in te gaan staan?

Ik snap je, paragnost Domi. Dank je wel voor de wijze les. Ik zie nu mijn eigen aandeel en dat ga ik vanaf nu echt anders aanpakken en doen.