Emoties reguleren dan gebruik je ze juist

Emoties reguleren dan gebruik je ze juistEmoties reguleren dan gebruik je ze juist. Wie leert het nu, om te voelen wat die voelt en dat gevoel weer los te kunnen laten. Jaren kunnen er overheen gaan dat iemand boos blijft op een ander. Er zijn zelfs mensen die hun leven lang een ander kunnen blijven haten.

Enig idee wat dit met jezelf doet? En waarom je het doet? Omdat je niet hebt geleerd dat dit emoties zijn en hoe je er op een juiste manier mee om kunt gaan. Zodat jij zelf weer in liefde met en voor jezelf verder kunt gaan.

Emoties komen en gaan, op veel emoties hebben we geen grip, althans ze ontstaan spontaan. Heb jij grip op de emotie lachen? Nee, als er iets gebeurt wat op je lachspieren werkt, dan lach je. En de ene keer duurt het lachen langer, dan de andere keer. Maar op een gegeven moment zakt deze emotie weg en gaan we over tot de orde van de dag.

Met lachen kunnen we het dus wel reguleren, maar met heel veel andere emoties niet. Best vreemd eigenlijk. Want vasthouden van negatieve emoties doen we vaak wel. Positieve, die laten we snel weer gaan.

Hoe kan het dat we dit op deze manier zo doen? We gaan te rade bij mediums en paragnosten van Eddie.EU. Zij weten ons haarfijn te vertellen waardoor we op deze manier met emoties omgaan. We doen dit, zegt een paragnoste, omdat we als kind niet meekrijgen wat emoties zijn. Dat als eerste. Als we dat al verteld zouden krijgen, aandacht aan zou worden besteed, kunnen we op volwassen leeftijd er op een goede manier mee omgaan.

Maar wat krijg je als kind te horen? Je huilt, je voelt je verdrietig, kom op, stel je niet aan. Als je boos bent op een vriendje of vriendinnetje. Nou, niet doen, maak maar weer vrienden met elkaar.

Hierbij wordt op geen enkele manie iets gezegd over wat het kind voelt, welke emotie het is en wat het betekent. Dan weet je ook helemaal niets later wat emoties zijn en hoe je ze kunt reguleren. Als ouders tijdens een ruzie tussen 2 kinderen, de tijd zouden nemen en beide kinderen bij zich zouden nemen. En vragen, wat voel je nu. Wat is er gebeurd waardoor je nu ruzie maakt.

Dan zouden kinderen veel beter begrijpen wat er gebeurt, ze zouden hun emoties mogen benoemen, en ze zouden leren dat emoties er mogen zijn. En dat als je er over praat, ze vaak dan langzaam weer zakken. Je dan weer met elkaar verder kunt gaan.

Niets van dit al, kinderen krijgen dan vaak alleen maar te horen, dat ze op moeten houden en anders maar naar hun kamer. Hoe kun je dan op volwassen leeftijd je emoties herkennen en ze op de juiste manier gebruiken? Niet dus, zegt een medium van Eddie.EU.

Zo stapelen we allemaal al die emoties op, we slikken ze in, want we hebben immers geleerd ze niet te tonen en daardoor gaat onze keel zelfs dichtzitten. De effecten hiervan zijn enorm. Het niet uiten van wat je dwarszit, altijd maar je mond houden, niet voor jezelf opkomen.

Dat dit tot gevolg heeft dat mensen hierdoor overspannen raken, depressief, ziek, laat dat duidelijk zijn. Dat mensen in woede kunnen uitbarsten ook. Dat dit gevolgen heeft voor relaties, in welke vorm dan ook, kun je op je klompen aanvoelen.

Wij, de spiritueel hulpverleners van Eddie.EU worden dagelijks geconfronteerd met mensen die allemaal zijn vastgelopen. Door vasthouden van boosheid, pijn, verdriet, haat. Dit alles is niet nodig, als we onze kinderen gaan leren wat emoties zijn. Hoe je ze kunt voelen en dat je ze mag uiten.