De waarde van menszijn hangt aan een zijden draadje

De waarde van menszijn hangt aan een zijden draadjeDe waarde van menszijn hangt aan een zijden draadje. Alles valt en staat met houding. Als de houding echt is, puur is, oprecht is, gemeend is er echt sprake is van interesse, dat voel je dat. Je merkt het op, dat de ander fijn is om mee om te gaan. Dat je een gevoel hebt mee te tellen, als mens te worden gezien, die iets waard is.

We leven in een tijd waarin het menszijn en de mens zijn waarde aan een zijden draadje hangt. We hebben een pittige 2 jaar achter de rug. Waarin in het begin niemand wist wat er boven zijn hoofd hing. Angst zegevierde en allemaal die angst voelden. We doken weg, achter de veiligheid van de voordeur. Snel een boodschap en we taalden niet naar andere dingen. Werken kon ineens ook bijna iedereen vanuit huis.

Er is nog nooit zo snel door de mens geschakeld in die tijd, dan 2 jaar geleden. Inmiddels zijn we 2 jaar veder, staan mensen lijnrecht tegen elkaar. Hebben we te maken met een overheid die door de een wordt verguisd en de ander bejubeld.

De waarde van een mens hangt aan een zijden draadje, dat is wat wij mediums en paragnosten werkzaam voor Eddie.EU wel hardop durven uitspreken. Eigenlijk is de mens nog nooit echt van waarde geweest, heel eerlijk gezegd.

Als je de geschiedenisboeken er op naslaat, heb je kunnen lezen. Geef de mens brood en spelen en ze zijn al gelukkig. Dat we daarvoor in een arena moesten gaan staan om te vechten. We vonden het destijds schijnbaar heel gewoon.

Er is in de loop best wel heel veel veranderd, maar is er genoeg veranderd? Dat we nu als mens vreedzaam, gelukkig, in vrijheid ons eigen leven kunnen leiden? Is er voor iedereen voldoende geld te besteden? Of sterven er nog steeds mensen van de honger en is er nog steeds sprake van rechtsongelijkheid?

Dat is het inderdaad en daar hoef je niet eens voor de grens over naar een Afrikaans land. Ook in ons eigen land hangt het menszijn aan een zijden draadje. Het blijkt in de afgelopen 2 jaar dat er toch door wereldleiders niet altijd het welzijn van de mens en een mens zijn leven voorop staat.

Nu kun je uiteraard niet iedereen voor zich tevreden maken, maar laten we wel wezen. Verdient zoals het is gegaan, een schoonheidsprijs? Steeds meer komen er waarheden naar boven, waaruit blijkt dat zoals het is gegaan niet altijd even menswaardig is gegaan.

Om die reden, het menszijn hangt wereldwijd aan een zijden draadje. Wij de mens zullen dit zelf in de gaten moeten gaan hebben. Hiervoor zullen wij ons spiritueel moeten gaan ontwikkelen. Dan ga je inzien wat vrijheid echt is. Wat menswaardig is, wat liefde is, wat een ander oprecht gunnen is. Wat echt van waarde is en wat niet.

We zijn in alles veel te ver doorgeslagen om het de mens te makkelijk te maken. Maar niet alleen dat, ook de mens van zoveel digitale zaken te voorzien, dat die ook daardoor vervreemd van het menszijn.

Willen we wel een digitaal tijdperk? Waarin er geen ruimte meer is om als mens te functioneren? Waar liefde niet aanwezig is, alles verloopt via pasjes, schermen op afstand? Binnen een controlerende maatschappij functioneren? De een zal zeggen, wat heerlijk, de nader zal het verafschuwen. Wij spiritueel hulpverleners weten een ding zeker.

Je krijgt de liefde niet uit de mens. Je krijgt de mens niet uit de mens. Wat je ook zal proberen. We zullen er samen voor moeten zorgen dat het menszijn weer een stevige draad wordt waar we ons allen veilig, fijn en geliefd bij voelen.