De tijd wat is dat nou eigenlijk?

De tijd wat is dat nou eigenlijk?De tijd wat is dat nou eigenlijk? Allemaal, stuk voor stuk laten we ons leven leiden door de tijd. Nou, als paragnost zijnde, noem ik dat geen leiden door de tijd, maar lijden door de tijd. Wat is dat nou eigenlijk, tijd! Een door de mens verzonnen iets.

De mens heeft voor zichzelf bedacht, dat hij een keer dood gaat. En dat klopt, we verlaten dan het aardse leven. Wat we de dood noemen. Om maar alles in het aardse leven te kunnen doen, zijn de mensen met tijd gaan leven. Vroeger bestond er helemaal geen tijd. Er bestond wel dag en nacht, maar dat werd geassocieerd met licht en donker.

De uitdrukking “Met de kippen op stok” komt hier vandaan. De mens wist dat als de kippen aangaven, wij gaan nu in ruste, ging de mens ook in ruste. Oftewel de ogen dichtdoen, wat wij slapen noemen, om energie op te doen voor de activiteiten als het licht werd.

Naarmate de mens meer en meer zijn brein ging gebruiken, wat best wel heel creatief is, werden de uren bedacht, de seconden, dit alles aan de stand van de maan, de zon end e aarde. Op zich een fantastische uitvinding.

Zo is het met zoveel uitvindingen. Hoe makkelijk is het gebruik van een bankpas niet, die je nu zelfs in je mobiele telefoon hebt zitten. Geld hoef je niet meer op zak te hebben. Maar aan elke uitvinding kleven ook nadelen. De bank weet waar jij je geld aan uitgeeft. De bank geeft dit weer door aan anderen, zodat die je kunnen bestoken met reclames, waarin je zodanig wordt gehersenspoeld dat je wel overstag gaat om je geld aan uit te geven.

Zo komt er binnenkort ook een apparaat in elke auto die alles registreert. Waar je naartoe rijdt, hoeveel kilometer, noem maar op. Op zich handig deze uitvinding, maar wel eens stilgestaan bij de consequenties? Dat je bij alles wat je doet zo langzamerhand in de gaten gehouden kunt worden?

Zo is het ook met de uitvinding tid gegaan. Heel mooi om een 24 uur te verdelen in uren, kwartieren en minuten. Maar als je de tijd daarna gaat gebruiken om jezelf van alles op te leggen, om overal maar op tijd te moeten zijn. Dan word je vanzelf knetter.

Of wat dacht je van op iets moeten wachten, nou gaan zitten wachten, want niemand vraagt er om dat jij wacht. Maar het is wel tijdgerelateerd en de mens is zo met de tijd gaan leven, dat die niet meer ergens op kan wachten.

Alles moet snel, snel en nu. Iets online bestellen, als dat de volgende dag niet in huis komt, zoek je een ander bedrijf die het wel binnen 24 uur bij je brengt. Als iemand niet snel genoeg is met zijn werk. Nou dan ontsla je die toch? Als iemand altijd te laat is! Nou die wil je toch niet als partner?

Omdat de mens zichzelf heeft wijsgemaakt dat zijn tijd gelimiteerd is, legt die zich door de tijd te gebruiken, zichzelf heel veel regels, maar ook beperkingen op. Waardoor het genieten van het leven erg in het gedrang is gekomen. Niet alleen dat, we verwachten ook dat iedereen zich aan de tijd houdt.

Wat is er niet heerlijker dan zonder de tijd te leven? Opstaan als je wakker wordt, ongeacht de tijd. Naar je werk gaan als je er klaar voor bent. Eten wanneer je een honger gevoel voelt. Weet je, dat dat de mens heel veel goed zou doen. Zoveel minder gestrest zou leven en rondlopen.

Ja maar dat kan toch helemaal niet? Jawel, het kan in de mens zijn ogen niet. Omdat die de tijd veel te belangrijk heeft gemaakt. Als we de tijd ons niet meer zouden laten lijden, zul je zien, is iedereen nog steeds overal op tijd. Maar zou een veel fijner en rustiger leven leiden. Onze tijd is helemaal niet gelimiteerd! Onze ziel bestaat voor eeuwig.